Eltűntek a fényvisszaverő zászlók

123

Alig egy héttel a kihelyezésük után eltűntek a biztonságos átkelést megkönnyítő, fényvisszaverő csíkos gyalogoszász­lók Csík­szereda egyik legforgalmasabb útkereszteződésénél – tá­jékoztatta lapunkat Nicolae To­şa, a civil kezdeményezés ötletgazdája.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy hete a Brassói út és a Jégpálya utca kereszteződésnél helyeztek ki világoskék, arany csíkos fényvisszaverő zászlókat. A korábban a magyarországi Gödöllőn már sikerrel alkalmazott civil kezdeményezés arról szólt, hogy a gyalogosok a zebra két oldalán kihelyezett zászlókat lengetve kelnek át az úttesten, így az autósok könnyebben észre veszik őket. Nicolae Toșa összesen négy darab fényvisszaverő zászlót készített. Amikor az első kettő eltűnt, akkor pótolta őket, most azonban a pótzászlóknak is nyoma veszett.
– Társadalomként nem vagyunk megérve a jóra, nem tudjuk becsülni a közjavakat, a másét. Minden egység, rendszer annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme. Ez nálunk nem elég – adott hangot csalódottságának a kezdeményező.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek