Eltörölték a hétközbeni esketési illetéket

59

Egy héttel a Hargita Népe ankétja után visszaállította eredeti formájára az esketési díjszabásokat a Csíkszeredai Városi Tanács. A testület a tegnapi rendkívüli ülésen egyhangúlag fogadta el András Hunor Jenő városi tanácsos módosító javaslatát, és ezzel teljes mértékben illetékmentesítette a hétközben bejegyzett házasságokat.

A tegnapi rendkívüli tanácsülésén a testület egyebek mellett a házasságkötési illetékekkel kapcsolatos korábbi döntését is korrigálta. A módosítási javaslat ugyan meghagyta a novemberben megjelölt kizárólagos helyszínt, valamint a novemberi – 100, 200, 400, és külső helyszínre 1000 lejes – illetékeket, viszont minden árkategóriához hozzáfűzte: amennyiben az érintettek nem veszik igénybe a kisegítő személyzetet és a múzeum kellékeit (poharakat stb.), akkor ingyenes az eljárás.
A testület vita nélkül szavazta meg az ülésvezető, András Hunor Jenő tanácsos azon módosító javaslatát, hogy ezentúl csakis szombati esketésre (8–17 óra között) kell 200 lejt fizetni a múzeumban. Emellett a házasságkötés külső helyszínére korábban megszabott 1000 lej megfelezését is megszavazták. András Hunor Jenőtől megtudtuk: javaslata a házasságra lépő fiatalok támogatását célozza, és a módosítást a tanácsülést megelőző frakciógyűlésen is egyeztette az RMDSZ-es tanácsoskollégákkal, akik támogatták, olyannyira, hogy a módosítását maga Füleki Zoltán alpolgármester terjesztette elő a rendkívüli tanácsülésen.
Amint arról tájékoztattunk: Gyergyószentmiklóson az esketés jelenleg teljes mértékben ingyenes. Székelyudvarhelyen csak szombatokon kell 200 lejt fizetni a munkaprogramon kívüli hivatali nyitvatartásért, viszont a poharakat hétközben ingyenesen használhatja a násznép.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek