Eltörölték a határidőt

Beltelkek telekkönyvezése

115

Döntőházként szavazta meg a képviselőház az RMDSZ azon törvénykezdeményezését, amely gyakorlatilag eltörli a határidőt a beltelkek tulajdonjogának tisztázási folyamatában azt követően, hogy tavaly júliusban szintén RMDSZ kezdeményezésre egy átláthatóbb törvényes keretet sikerült elfogadtatni a parlamentben, amely értelmében könnyített eljárásban szerezhetik meg a birtokleveleket belterületekre az állampolgárok – derül ki a szövetség közleményéből.
Korodi Attila, az RMDSZ kép­viselőházi frakcióvezetője a szavazást követően rámutatott a határidőt eltörlő módosító javaslat szükségességére: „Az eddig hatályban levő törvények értelmében könnyített eljárásban 2018 decemberéig nyújthatták be kérelmeiket az érintettek a beltelkeik tulajdonjogviszonyának rendezése végett. A mai szavazást követően ezentúl nem lesz határidőhöz kötve a telekelés, így könnyített eljárással bármikor telekelhetnek”.
A tervezetet Tánczos Barna és Császár Károly szenátorok dolgozták ki azt követően, hogy az RMDSZ többször felhívta a figyelmet az ebben a folyamatban tapasztalt nehézségekre, és több módosító javaslatot dolgozott ki és fogadtatott el a parlamentben az ügyintézés könnyítése végett. A törvény a Hivatalos Közlönyben történő megjelenését követően lép érvénybe.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek