2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Eltolták az SZKC-meccset

Előzetesen úgy volt, hogy hét végén lép pályára a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság hatodik fordulójában a Dunãrea Cãlãraºi ellen. Ám végül a szövetség a Digi Sport tévétársaság kérésére jövő hét elejére ütemezte át a találkozót. A fiú ifjúsági csapatok számára is indul az idei menetelés, míg a lányok már elkezdték.

A Dunãrea Cãlãraºi játékosait is ledöntenék lábukról az udvarhelyi kézilabdások Fotó: Csedő Attila
A Dunãrea Cãlãraºi játékosait is ledöntenék lábukról az udvarhelyi kézilabdások Fotó: Csedő Attila

Nem fog pályára lépni a hét végén a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokságban ugyanis a szakszövetség átütemezte a mérkőzéseket. A román bajnokság a hatodik játéknapjához érkezett – igaz, hogy egyes csapatoknak van még elmaradt találkozójuk az ötödikből az európai kupaszereplés miatt. A Székelyudvarhelyi KC-nak jön a harmadik hazai összecsapása, az ellenfél a Dunărea Călărași lesz. A Román Kézilabda Szövetség (FRH) elkészítette a soron következő forduló menetrendjét. Ez alapján az együttes ezen a héten nem lép pályára, hiszen a találkozót – a tévétársaság kérésére – szeptember 21-én, hétfőn 17 óra 45 perctől rendezik. Az SZKC találkozójára belépőket elővételben a városi sportcsarnok jegypénztárában lehet vásárolni ma és pénteken 16–19 óra között.

Pályán az ifik
Ezen a hétvégén kezdődik az ifjúsági együttesek bajnoksága. A szakszövetség új versenykiírást készített el, vagyis az ifi 1-es korosztályban eddig használtat alkalmazza a 2-esek és a 3-asok esetében is. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a tornarendszer, helyette a gárdák oda-visszavágókat játszanak. Ez a klubok számára több kiadással jár. A Székelyudvarhelyi ISK-KC mindhárom korosztályban indít együttest, mindhárom gárda úgy vág neki a pontvadászatnak, hogy minimális célkitűzés a csoportkörből való továbbjutás. Ezért az első négy között kell zárniuk.
Az országos ifjúsági bajnokság a hétvégén rajtol, mindhárom együttes hazai környezetben kezd, a városi sportcsarnokban. A mérkőzések és időpontok: ifi 1, szombat, 13 órától a Sepsiszentgyörgyi ISK-val; ifi 2., vasárnap 14 órától a Marosvásárhelyi Olimpic-kal; ifi, szombaton 15 órától a Besztercei ISK-val.

A lányok már játszottak
A Székelyudvarhelyi ISK két korosztályban, míg a Gyergyó­szárhegyi Bástya egy korosztályban indított csapatot a 2015/2016-is idényben. A lány országos utánpótlás-bajnokságban már egy fordulót le is játszottak. Az ifi 2-es korosztályban az udvarhelyi csapat hazai pályán 30–14 arányú vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi Olimpic-től, míg az ifi 3-asok 28–21 arányban győzedelmeskedtek Marosvásárhelyen, a LPS otthonában. Ugyancsak az ifi 3-as korosztályban indított csapatot a Gyergyószárhegyi Bástya, amely 30–6 arányban intézte el a Sepsiszentgyörgyi ISK-t. A megyei csapatok mindkét korosztályban az F jelű csoportba kaptak besorolást.
Az udvarhelyi csapatokat Rigó Béla és Mester Zsolt, míg a szárhegyit Czimbalmos Árpád készíti fel. Az ifi 2-es udvarhelyi csapat szombaton a Brassói Dinamo vendége lesz, míg az ifi 3-as csapat hazai pályán fogadja a Marosvásárhelyi Arenát. A szárhegyiek a Vásárhelyi Olimpic otthonába utaznak.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,338RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb