Élt a lehetőséggel a lakosság

Lomtalanítás Csíkszeredában és környékén

120

Lezárult a tavaszi lomtalanítási akció a megyeszékhelyen és tizenöt környékbeli településen. Csíkszeredában három hétig adhatta le a lakosság a feleslegessé vált nagyobb használati tárgyait, a falvakon meghatározott napokon zajlott a hulladékgyűjtés. Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója pozitívan értékelte a lakosság hozzáállását, mint mondta, kihasználták a lehetőséget.

Megtelt a kamion. Tekintélyes mennyiségű fölösleges holmit adtak le a csíkszeredaiak Fotó: László F. Csaba

A tavaszi nagytakarítás ideje alatt, március 25. és április 12. között lomtalanítási akció is zajlott a megyeszékhelyen. Az Eco-Csík Kft. és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala jóvoltából magánszemélyek és intézmények is megszabadulhattak a feleslegessé vált, nagyobb használati tárgyaiktól. Mint kiderült, összesen 395 köbméter nem újrahasznosítható hulladék gyűlt a városban.
Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a lakosság kihasználta a lehetőséget, és sokan megszabadultak feleslegessé vált bútoraiktól, egyéb használati tárgyaiktól.
– Sajnos, viszonylag kevés hulladék újrahasznosítható, így a leadott tárgyak nagy része lerakóba és égetőbe kerül majd. Annak azonban örülünk, hogy a városban és a falvakban is érdeklődtek az emberek – nyilatkozta az ügyvezető igazgató.
A lomtalanítási akció során a Csíkszeredában szelektíven gyűjtött hulladékmennyiség 19 497 kg, azonban ez nem teljesen végleges adat, mivel még folyamatban van a begyűjtött mennyiség átválogatása típus, minőség és tisztaság szerint.
A városi akció mellett az Eco-Csík Kft. – partnerségben az elektromoshulladék-gyűjtést végző S.L.C. Kft.-vel – a falvakban is lomtalanításra buzdította az embereket. Április 2–12. között tizenöt – többnyire környékbeli – település élhetett a lehetőséggel, és szabadulhatott meg a limlomoktól. Csíkszentsimon, Csík­pálfalva, Lövéte, Csík­szent­már­ton, Ma­défalva, Csík­szent­györgy, Csík­csicsó, Tusnád, Csík­szent­mi­hály, Csíkkozmás, Ká­szon­altíz, Csík­szent­imre, Csík­szent­király, Csík­rákos és Csík­szentlélek lakossága 335 köbméter hulladékot adott le az elmúlt napokban.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek