Elszállítottak négy medvét

Medvés események

329

Negyvenéves csíkszentimrei férfit támadt meg tegnap egy medve, a nagytestű ragadozó az áldozat lábát és karját harapta meg. Sérüléseit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látták el – közölte közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Időközben hétfőn a Szent Anna-tónál egy anyamedvét három bocsával együtt befogtak és elszállítottak a zernyesti medverezervátumba.

A medvetámadás áldozata a tanácselnök által közzétett videóban elmondta: két medve is volt a környéken, az egyik őt támadta, a másikat pedig a segítségére siető pásztorkutyák foglalták le, a medvék ugyanis három juhot is „megvertek”.
A Hargita megyei önkormányzat ugyanakkor lapunkkal közölte: augusztus 12-én, hétfőn elszállítottak egy anyamedvét három bocsával a Szent Anna-tó környékéről a zernyesti medverezervátumba. Ezzel a lépéssel a Szent Anna-tó és környéke biztonságosabb lett. A közlemény szerint az akció annak a képzésnek a segítségével valósulhatott meg, amelyet április 3-án Hargita Megye Tanácsa Tájgazdálkodási Munkacsoportjának ajánlására a brassói Erdészeti Kutatóintézet (ICAS) szakembere tartott mintegy húsz Hargita megyei vadgazdálkodási szakembernek a megyeházán. A képzés résztvevői többek között a medve elkábításának és befogásának módszereivel ismerkedhettek.
A megyét vezető testület korábban, augusztusi ülésén úgy döntött: csaknem 90 ezer lejjel támogatja a Pogány-havas Kistérségi Társulást, amely a Csíki-medence medvepopulációjának felmérésével is foglalkozik.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek