Elszállítják a kidobott fenyőfákat: Tüzelő lesz a karácsonyfából

39

Tüzelő lesz idén is az ünnepek után kidobott fenyőkből Szé­kelyudvarhelyen és Csíkszeredában. Néhány naponta gyűjtik a szeméttároló mellé kitett, elszáradt fákat.

Múlt héten rendelte meg Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a kidobott karácsonyfák elszállítását az RDE Hargita Kft-től. Csíkszeredában az Eco-Csík Kft. munkatársai gyűjtik össze a fenyőket.
Mindkét településen a tömbházhoz legközelebb eső hulladékszigethez kell vinnie a lakosságnak a fenyőfákat. Az erre a feladatra kijelölt cégek csak a fenyőt viszik el, semmilyen más hulladékot, építkezési törmeléket nem szállítanak. Arra kérik a lakosokat, ezeket ne is tegyék a szeméttárolók mellé.
Hetente két-három alkalommal járják be a városokat – előre nem meghatározott ideig − és elviszik a fenyőket, darálják, majd tüzelőanyagként használják fel vagy értékesítik, akárcsak az előző években.
Zörgő Noémi, a székely­udvar­helyi városháza szóvivője elmondta: egy hete kezdődött el a fák elszállítása, és nincs konkrét határidő arra vonatkozóan, hogy a lakosságnak meddig kell kidobnia az elszáradt fenyőfákat, ezért igény szerint, folyamatosan szállíttatják el. Az elmúlt években 160-200 köbméter faanyag gyűlt össze a kidobott karácsonyfákból, az őszi kerti fahulladékból pedig 2000 köbméter.

Nagyálmos Ildikó
Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek