Elsősegélyképzés önkénteseknek

28

Elsősegélynyújtási alapismeretekkel bővítette tudását a Gyulafehérvári Caritas húsz udvarhelyszéki önkéntese. A november második felében szervezett tízórás képzés célja, hogy a szervezetnél aktívan tevékenykedő fiatalok önkéntes munkájuk során szinte bármilyen hirtelen kialakuló egészségügyi szükséghelyzetben magabiztosan, higgadtan és szakszerűen tudjanak eljárni a segítség megérkezéséig. Az újonnan elsajátított ismeretek által tudni fogják, hogy mikor és hogyan kell mentőt hívni, a baleset helyszínét biztosítani, mit kell tenni erős vérzés, égés vagy fagyás esetén, hogyan kell egy csonttörést ellátni, melyek az infarktus tünetei, hogyan lehet ájult személyen vagy epilepsziás rosszulléten segíteni, és persze hogyan kell újraéleszteni.
A képzés közvetett célkitűzése olyan öntudatos, határozott és összeszedett felnőttek nevelése, akik nem ijednek meg a problémáktól, legyen szó az élet bármely területéről.
Az önkéntesek elsősegélyképzésen való részvételét Székely­udvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatta.

Gegő Imre, Székelyudvarhely

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek