Elsőre nem sikerült

A jobb helyzetkihasználás döntött

62

Ami az egyik oldalon nem ment be, az bejött a másik oldalon. A Csíkszeredai Sportklub igencsak bőkezűen sáfárkodott az előtte adódó lehetőségekkel, szólók maradtak ki, és ezeket könyörtelenül büntette a hazai csapat. Javítási lehetőség már ma meglesz.

Ma a csíki játékosoknak lehetőségük nyílik a javításra Fotó: jkb.hu

A várakozásoknak megfelelően nagyon kemény meccset hozott az Újpest – Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első találkozója. A csíki csapat azzal a szándékkal állt fel a jégre, hogy megpróbálja elvenni a hazai csapat pályaelőnyét, ám ebben a szándékában az Újpest megakadályozta.
A korongbedobást, amint az várható volt, a szlovák játékvezető végezte el – a Sportklub kérésének eleget téve a Magyar Jégkorong Szövetség külföldi játékvezetőket delegált –, hogy rögtön az elején kikristályosodjon a felek szándéka. A Sportklub bízott saját fegyverében, a támadásokban, míg a hazai csapat a biztos védekezésre ment. A vendégek próbálkozásai rendre elhaltak, míg az újpestiek előtt ritkán adódott minőségi lehetőség. Előbb a Sportklub alakított ki komolyabb ziccert, de Krasznoszlobodcev kihagyta a szólóját. Ezt pedig büntette a hazai csapat, és az első harmad feléhez lépve kettős előnybe kerültek, amelyet Varga védhetetlen lökete zárt. A folytatásban igyekezett felpörögni a Sportklub, de remekelt a hazai védelem.
A második felvonásban ott folytatódott a játék, ahol az elsőben félbeszakadt, majd jött a kék-fehérek kazah csatára, és egyéni megvillanása az egyenlítő gólt érte. Oda-vissza hoki következett, kevés helyzettel, és lassan egymás hibáiból éltek a csapatok. A harmad végéhez közeledve a kazah újabb tiszta szólót rontott, majd jött Csanyi pár másodperccel a harmad vége előtt, és kilőtte a hosszú alsót.
Az utolsó felvonásban kellett volna előre jöjjön a vendégalakulat, csak nem igazán tudott. Az Újpest remekül védekezett, egyben nagyon okos, illetve érett játékot mutatott, amelynek következtében nemhogy megőrizték volna az előnyüket, hanem tovább is növelték. Előbb Stefishen csapta be Lundstörömöt, majd az utolsó percben Vince talált be az üres kapuba.
Folytatás ma este. A Sportklub részéről sokkal több kell a győzelemhez, legalábbis, ami a helyzetkihasználást illeti.

Erste Liga, elődöntő
1. mérkőzés: Ferencváros-Te­le­kom – Debreceni DEAC 7–2 (2–0, 2–0, 3–2), Újpest – Csíkszeredai Sportklub 4–1 (1–0, 1–1, 2–0) /Varga (12.), Csányi (40.), Stefishen (55.), Vince (60.) illetve Krasznoszlobodcev (26.)/.
A Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget, míg az Újpest – Csíkszeredai Sportklub párharc második meccsét ma 19.30-tól rendezik.

Román bajnokság, alapszakasz
Hétfő és kedd: Brassói Corona – Galaci CSM 4–3 (0–1, 1–2, 2–0, 0–0, 1–0) – sz. u. és 3–6 (2–4, 1–1, 0–1).
Tegnap: Sapientia U23 – Gyergyói HK 3–7 (0–4, 2–0, 1–3); Brassói Corona – Bukaresti Steaua 8–3 (3–0, 4–1, 1–1).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek