2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Elsőként az óvodák esélyesek

Négy óvoda, három általános iskola és három középiskola épületének a hőszigetelésére pályázna uniós alapokból a csíkszeredai önkor­mányzat. Leghamarabb az óvoda­épületek pályázati dokumentációját tudják összeállítani – közölte Dósa Eszter, az önkormányzat beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott igazgatója.

A tanintézmények hőszigetelése prioritást jelent. Leghamarabb óvodák pályázati dokumentációja készül el Fotó: László F. Csaba

Januári soros ülésén – amint arról már korábban beszámoltunk – ideiglenes beruházási listát fogadott el a csíkszeredai önkormányzat, amelyen többek között a megyeközpontban működő tanintézmények uniós alapokból finanszírozott hőszigetelése is szerepel.
– Középületek hőszigetelésére lehet uniós alapokat lehívni, ezt szeretnénk kihasználni, ezért pénzt különítettünk el tíz iskola és négy bentlakás szigetelésének az előtanulmányára – nyilatkozta lapunknak Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármester.
A hivatal beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott igazgatója, Dósa Eszter szerint az önkormányzat az óvodák közül eddig az Aranyalma, Cimbora és Tulipán épületei szigetelésének előtanulmányaira kötött kivitelezési szerződést.
– Áprilisban tervezzük benyújtani a pályázatokat, és legjobb esetben idén befejeződhet a közbeszerzési eljárás, hogy jövő tavasszal a konkrét munkálatokat is elkezdhessük – mondta Dósa Eszter.
Az igazgató szerint a Kisherceg és Micimackó óvodák esetében bonyolultabb az eljárás, mert a két intézmény vezetősége szeretné a jelenlegi épület termeit tetőtéri helyiségekkel szaporítani, ennek a megvalósításához pedig tűzvédelmi szempontok alapján is meg kell vizsgálják az épületeket. Szerepel a beruházási listán továbbá a József Attila, a Liviu Rebreanu és a Nagy Imre általános iskola hőszigetelési dokumentációjának az előkészítése, Dósa Eszter szerint a hivatal a napokban hirdette meg a tanulmány elkészítését az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP).
– Nem volt még időnk a Venczel József, a Kós Károly és a Kájoni János szakközépiskolák hőszigetelési dokumentációjának az előkészítésére, illetve szeretnénk pályázni a Kós Károly Szakközépiskola fiú és lány bentlakásának, a Székely Károly iskola és az Octavian Goga líceum bentlakásainak a szigetelésére is – tette hozzá az igazgató.
Dósa Eszter tájékoztatása szerint tehát leghamarabb az óvodaépületek hőszigetelésére van esély – amennyiben uniós támogatást nyer erre az önkormányzat.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb