Elsőként a hatodikosok vizsgáztak

55

Elkezdődött a második-negyedik és hatodik osztályos tanulók országos képességfelmérő vizsgasorozata. Hétfőn a hatodikosok ültek a padokba, hogy megírják a nyelv és kommunikáció tételeket, másnap szintén ők folytatták a vizsgázást matematika és természettudományokból. Jövő héten a negyedikesek tudását mérik fel.

A hatodik osztályosok nyelv és kommunikáció vizsgájával kezdődött el az idei tanév országos képességfelmérő vizsgasorozata, Görbe Péter főtanfelügyelő szerint a felmérések lebonyolítása az előző években megszokott menetrend szerint történik: a tanulók reggel 9 órakor kell elfoglalják helyüket az osztálytermekben, a tételeket minden iskola online kapja meg az Országos Értékelő és Vizsgaközponttól.
– A negyedik és hatodik osztályos tanulók tételenként 60 percet írhatnak, a másodikosoknak 30 perc áll a rendelkezésükre, hogy megoldják a feladatokat – tájékoztatott a főtanfelügyelő.
A héten befejeződik a hatodik osztályosok felmérése, május 30-tól pedig a negyedikesek folytatják a vizsgázást, elsőként román nyelv és irodalomból, május 31-én matematikából, június 2-án pedig magyar nyelv és irodalomból.
Legutolsóként a másodikosok ülnek a vizsgapadokba, számukra június 6-án kezdődik el az országos felmérés: íráskészség-ellenőrzéssel román nyelvből, június 7-én olvasásból szintén román nyelvből, június 8-án matematikából, végül pedig június 9–10-én írás-olvasásból, ezúttal magyar nyelvből.
Az eredményeket – amely idén sem befolyásolja a tanulók év végi bizonyítványában a végső jegyeket – elsőként június 9-én a hatodikosokkal közlik, ezt követően pedig sorban a többi évfolyamok is megkapják a felmérés eredményét.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.