Elsőéveseket faggattunk

Mondjuk a magunkét

66

Hajdó Zsombor
Szociológiával szerettem volna foglalkozni. A Csíkszereda, Brassó és Kolozsvár adta lehetőségek közül végül az elsőt választottam. Ez tűnt a legkézenfekvőbbnek. Politológiával vagy nemzetközi kapcsolatokkal szerettem volna foglalkozni, de lemondtam róla. Elsősorban azért választottam a szociológia szakot, mert egy ismerősöm ajánlotta, a másik ok az volt, hogy 4 éve önkénteskedek, és 10 éve vagyok cserkész, és ezek a tevékenységek szorosan összefüggnek a választott szakommal. Az egyetem túlszárnyalta az elvárásaimat. A legjobban a családias hangulat fogott meg.

 

Bács István
Fontos volt, hogy magyarul tanuljak, és a profilom kialakítását biztosítja az itt elérhető mérnök-menedzser szak. Választásom egyik oka az volt, hogy e szak által széles körben el lehet helyezkedni, széles körű az oktatás és a jövőbeli terveim közt van az, hogy konyhamenedzser legyek. Ehhez viszont a tanulmányaimat séfiskolával is bővíteném. Kedvesek a tanárok és a diákok, könnyebben lehet kommunikálni, mint az orvosin, és a kapcsolatok könnyen kialakíthatók. Tanulmányi éveim alatt részt vennék a Student Travel

programjában, Erasmus+ mobilitási programban, a HÖK tevékenységében.

Boga Zsuzsanna
Elsősorban azért jöttem a Csíkszeredai Karra, mert közel van hozzám, és itt is megtaláltam azt a szakot, ahol folytatni szeretném a tanulmányaimat. Mindig is érdekeltek a különböző nyelvek, de még nem döntöttem el, hogy tanár vagy inkább fordító szeretnék lenni a jövőben. Nagyon tetszik, hogy jó a közösség, kedvesek a tanárok. A diákközösség életét színesítik a HÖK programjai, azért, hogy otthon érezzük magunkat. Szeretnék a HÖK tagja, esetleg szervezőjük lenni a rendezvényeiken.

 

Igyártó Andor
Azért jöttem ide, mert egyrészt közel van, de mégsem vagyok otthon (Sepsiszentgyörgyön). Hallottam, hogy jó a diákélet, és itt megkaptam a számomra megfelelő szakot, a kommunikáció és PR-t. Szeretek ismerkedni, barátkozni, emberekkel dolgozni. Konkrét tervem nincs a szak elvégzése után, de úgy gondolom, aki jól teljesíti a három évet, számtalan lehetősége lehet a munkaszerzésben. A tanárok megértők, és nagyon tetszik a bentlakás. A kommunikáció szakot mindenképpen ajánlanám olyanoknak, akik szeretnek beszélgetni, ismerkedni, emberek között lenni.

Kérdezett: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek