Első versenyén bajnok lett

74

A hétvégén véget ért a műkorcsolyázók hazai versenyidénye, zárásként két megmérettetést tartottak pénteken és szombaton a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A gyerek, kadét és novice országos bajnokság mellett egy kategóriában a Városok-kupájáért is versengtek a műkorcsolyázók. Assy George élete első versenyén országos bajnok lett, Karda Oszkár pedig kategóriájában újabb második helyet szerzett.

Assy George sportpályafutásának első versenyét országos bajnoki címmel zárta

Véget ért a hazai műkorcsolyázók 2017/2018-as versenyidénye, a Román Korcsolya Szövetség szervezésében tartották meg pénteken és szombaton a Vákár Lajos Műjégpályán a gyerek, kadét és novice országos bajnokságot, valamint a Városok-kupájával díjazott vetélkedőt. A versenyeken nyolcvanan vettek részt, Bukarestből négy, Brassóból és Csíkszeredából két-két, Galacról és Csíkkarcfalváról pedig egy-egy klub sportolói harcoltak a bajnoki címekért az utánpótlás kategóriákban.
Noha előzetesen Karda Oszkárt tartotta az egyik legesélyesebbnek a bajnoki címre Bogyó Löffler Mária edzőnő, a Felcsík SK sportolója a második helyen zárt, ám ez is kitűnő eredménynek számít. Karda Oszkár egyébként remek idényt zárt, hiszen öt versenyen is dobogós helyen végzett: a 2017-es Románia-kupán a második, a 2018-as kupakiírást pedig az első helyen zárta, a Szövetség-kupán, az Olympic Hopes versenyt és az országos bajnokságot is a második helyen fejezte be.
A Hargita megyei sportolóknak az egyetlen bajnoki címet Assy George szállította. A chicks kategóriában indult sportolónak az országos bajnokság volt élete első versenye, és ezt egy bajnoki címmel koronázta meg. – George a tőle elvártak szerint szerepelt, és nagyon örülök, hogy első versenyét győztesként zárta – mondta lapunknak a kis sportoló edzője, Bogyó Löffler Mária.
A bajnoki címért a legnagyobb harc a novice A kategóriában a lányok között volt. Ebben a korosztályban a huszonkét nevező közül végül húszan indultak el az országos bajnokságon, tízen pedig Hargita megyei klubokat képviseltek. – A novice A lányok kategória a legnépesebb korosztály volt az idén, a három Hargita megyei klubnak, az ISK Csíkszeredának, a Csíkszeredai Sportklubnak és a Felcsík SK-nak is ebben a kategóriában van a legtöbb sportolója. Így nemcsak az ellenfelekkel, hanem edző- és csapattársakkal is versenyeztek a lányok, óriási volt a konkurencia, ennek ellenére többen jól szerepeltek az országos bajnokságon – mondta Bogyó Löffler Mária. Az edzőnő hozzátette, az országos bajnokságon tizenöt csíki sportoló vett részt, ők pedig a hazai műkorcsolya jövő nemzedéke.
– Remélem, kitartanak, és egészen felnőtt korukig megvívják azt a harcot, amely a korán kelést, a reggeli edzéseket jelenti, hiszen van jövőjük ebben a sportágban, szép pályafutást érhetnek el – tette hozzá Bogyó Löffler Mária.
A Városok-kupája versenyt csak az ifjúsági lány kategóriában tartották meg, ahol ketten indultak, a győzelmet Ion Ana Maria szerezte meg.

A csíkiak helyezései
Novice A. Fiúk: Tulit Lehel (Sportklub) 5. hely. Lányok: Bere Larisza 5. hely, Antal Bernadett 7. hely, Gábor Bernadett (mind ISK Csíkszereda) 10. hely, Bartalis Hajnalka (Sportklub) 12. hely, Ráduly Réka (ISK) 13. hely, Csíki Tünde (Sportklub) 14. hely, Condrea Rebeca (ISK) 16. hely, Both Eszter (Felcsík SK) 17. hely, Nagy Boglárka (Sportklub) 18. hely, Süket Alexandra (Felcsík SK) 19. hely.
Chicks, fiúk: Assy George (Sportklub) 1. hely.
Cubs. Fiúk: Karda Oszkár (Felcsík SK) 2. hely. Lányok: Bere Zója (ISK) 5. hely, Tulit Ingrid (Sportklub) 11. hely.
Az ISK Csíkszereda, a Csíkszeredai Sportklub és a Felcsík SK sportolóit Bogyó Löffler Mária és Simon Mária edzőnők készítették fel az országos bajnokságra.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 6-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.