Első túráján a Gyergyói Hoki Klub

Győzelmi szándékkal játszanak

37

Mindkét székely jégkorong-csapat nehéz napok elé néz az Erste Ligában, ahol fokozatosan kell egyre jobb teljesítményt nyújtani. Ez azért is igaz, mert mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub papíron könnyebb ellenféllel kezd, majd két nagyon kemény csata vár rájuk.

A Fradi után újabb magyarországi csapatok érkeznek Fotó: László F. Csab

Első idegenbeli túrájára utazott el a Gyergyói Hoki Klub, amely péntektől jövő hétfőig három meccset tud le az Erste Ligában. A gyergyói alakulat a Vienna Capitals II. otthonában kezd, majd Dunaújvárosba utazik, hogy a túrát végül az Újpest otthonába zárják. A GYHK a szezont egy hosszabbításos meccsel kezdte a Ferencváros ellen hazai pályán, hogy másnap háromgólos vereségbe szaladjon bele a Sportklub ellen. Igaz, a kék-fehérek elleni meccsre a társaságon alaposan kijött a fáradtság, de ez csak fokozódni fog. A Sportklub elleni páros meccs másnapján ugyanis a csapat már elutazott Bécsbe, amihez a piros-fehérek még hozzá kell szokjanak, hiszen innentől kezdve több lesz a meccs, mint az edzés. Ezt a tempót fel kell vegyék, így a hétvégi túra igencsak erőtpróbáló lesz, amelyre a légiósok közül nem utazott el Kirill Jelagin, akit pihentet a vezetőedző.
A hétvégi találkozók előtt a gyer­gyói csapat menedzserét, Bereczky Szilárdot kérdeztük. „A csapat célja, hogy minden meccsen pontot vagy pontokat szerezzünk, ami természetesen minden riválisunk célja. Az edzők döntése értelmében a légiós keretből Kirill Jelagint itthon hagyták, pihentetés céljából” – jegyezte meg Bereczky.

Győzni szeretnének
A Csíkszeredai Sportklubra is hasonló nehéz mérkőzések várnak. Pénteken az újonc és zömében ifistákból álló Schiller–Vasas SC látogat a Vákár Lajos Műjégpályára, majd vasárnap a Debreceni DEAC, hogy a sort a Brassói Corona elleni rangadó zárja le. Papírforma szerint a Vasas nem jelenthetne gondot a Sportklub számára, viszont a Debrecen és a Brassó ellen fegyelmezett játék szükséges.
– Mindkét hétvégi meccset meg szeretnénk nyerni, hogy jó hangulatban várhassuk a Brassó elleni összecsapást. A Vasast nem ismerjük még, de tudjuk, hogy zömében fiatalok alkotják a keretüket. A Debrecennel már játszottunk, és ki is kaptunk tőlük. Amely hibákat azon a meccsen elkövettünk, kielemeztük, és remélhetőleg többet nem esünk hasonló csapdába – fogalmazott Hozó Levente, a Sportklub másodedzője.

A hétvégi műsor
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Schiller–Vasas SC (18.30), Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Vienna Capitals II. – Gyergyói Hoki Klub (18.40), Ferencváros – Dunaújvárosi Acélbikák (19).
Vasárnap: Brassói Corona – Schiller–Vasas SC (16), Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hoki Klub (18), Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC (18.30), Vienna Capitals II. – Hoki Klub Budapest (18.40), Újpest – Ferencváros (19.30).
Hétfő: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30), Újpest – Gyergyói Hoki Klub (19), HK Budapest – Ferencváros (21).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.