Első nap ezer regisztráló

éjfélig lehet jelentkezni a Szent Kereszt Plébánián

163

A csíkszeredai Szent Kereszt Plébániához tartozó hívek ma éjfélig regisztrálhatnak a pápai szentmisére. Darvas-Koz­ma József plébános lapunknak elmondta: a jelentkezés első napján ezren regisztráltak az online felületen, de több százan iratkoztak fel személyesen is. Ft. Szőcs Csaba, a szentatya látogatásáért felelős sajtóosztály munkatársa kérdésünkre rámutatott: nincs határidő a regisztrációkkal kapcsolatban, a plébániák döntik el azt, hogy mennyire sürgetik mindezt.

Mindazok, akik a csíkszeredai Szent Kereszt Plébániához tartoznak, ma éjfélig regisztrálhatnak a pápai szentmisére. Az érdeklődők online felületen vagy személyesen is feliratkozhatnak. Darvas-Kozma József plébános lapunk érdeklődésére közölte: a regisztráció első napján ezer érdeklődő jelentkezett. Tegnap délután két órakor 400 személyesen iratkozót és körülbelül 2000 regisztrációt jegyzett a plébánia.
– Csütörtökön összesítjük, és közöljük a központi hatósággal az adatokat. Kellőképpen meghirdettük a regisztráció fontosságát, szentmiséken, online felületen, és az Egyházközségi Apostol hasábjain is közöltük az információkat. Körülbelül hétezer emberre számítunk – jelentette ki Darvas-Kozma József, megjegyezve, jelenleg 9000 személy tartozik a plébániához.
Mint elmondta, azok, akik a mai nap folyamán még regisztrálnak, a Szent Kereszt-plébánia keresztaljával vehetnek részt a szentatya látogatásán, és a Hármashalom oltárral szemben, a felcsíkiak kerületében kapnak helyet. Akik lemaradnak, azok a hamarosan elinduló hivatalos regisztrációs oldalon jelentkezhetnek – jegyezte meg a plébános.
Ft. Szőcs Csaba, a szentatya láto­ga­tásáért felelős sajtóosztály munkatársa kérdésünkre rámutatott: egyelőre nincs határidő a regisztrációkkal kapcsolatban, a plébániák döntik el azt, hogy mennyire sürgetik mindezt.
– Természetesen nem mehet a végtelenségig a regisztráció, de jelenleg csak a kezdő dátum a fontos. Március elsején ugyanis elindul a pontifex.ro honlap, amely hetekig rögzíti a jelentkezéseket. Fontos kiemelni azt, hogy senki nem kell féljen a határidőktől, sem attól, hogy limitált lesz a részvétel – ecsetelte Ft. Szőcs Csaba, aki szerint fontos, hogy a plébániák biztassák a híveket a csoportos regisztrációra, hiszen közösségileg előnyösebb lesz a pápai szentmisén való részvétel.
Mint elmondta, szektorokra osztják majd fel a csíksomlyói Nyerget, hiszen fontos lesz az, hogy szervezett legyen a tömeg mozgása.
– Mindazoknak, akik valaha részt vettek a pünkösdi búcsún, nem ismeretlenek a tömegből kimagasló helységnévtáblák. Ugyanezt a sémát kell követni és továbbfejleszteni – mutatott rá a sajtóosztály munkatársa, leszögezve: a program részletei titkosak ugyan, de annyi biztos, hogy hamarabb ott kell majd lenni a helyszínen a biztonsági ellenőrzések miatt.
A Szent Kereszt Plébánia hívei ma éjfélig regisztrálhatnak online a csikszeredaszentkereszt.ro oldalon, de személyesen is megtehetik ezt a sekrestyében vagy a plébánián. Teljes név, utca és házszám megadása szükséges az érvényes regisztrációhoz.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek