Első körben az örökbe fogadott állatoknak szól

56

Székelyudvarhelyen is lehetőség nyílt a házi kedvencek – kutyák, cicák – ingyenes ivartalanítására. A külföldi segítséggel beindult programban elsősorban az Ebremény Állatvédő Egyesülethez kerülő állatokat látják el, és – ha a keret engedi – havonta segítenek olyan gazdiknak is, akiknek az állatorvosi beavatkozás kifizetése nehézségeket okozna.

Az új gazdák már ivartalanított állatokat vihetnek haza. Ingyenes program Fotó: László F. Csaba

Számos magyarországi és romániai állatvédő projektnek nyújt támogatást az Ausztriában működő Robin Hood Állatvédő Egyesület, amely többek között a szászrégeni állatmenhelyet is segíti. Ugyanakkor 15 hazai állatorvos kap anyagi juttatást azért, hogy ingyenes ivartalanítást végezhessen.
Székelyudvarhelyről a Kedvenc állatorvosi rendelő került be a programba – tájékoztatott dr. Bartha Annamária, az Ebremény Állatvédő Egyesület munkatársa. Havonta 10 állatot tudnak ivartalanítani a küföldi segítségnek köszönhetően, és a legfőbb cél, hogy az állatvédő egyesülethez kerülő kutyák, cicák még esetleges örökbefogadásuk előtt essenek át a beavatkozáson, az adoptálónak már ne legyen ezzel gondja. Ugyanakkor várják a már örökbe fogadott, de még nem ivartalanított kutyákat, macskákat, hogy rajtuk is végezzék el a műtétet – áll az Ebremény Egyesület Facebook-oldalán is közzétett felhívásban. Ha még mindig marad a keretből, akkor olyan gazdikon próbálnak segíteni, akiknek valóban nehézséget jelentene kedvencük ivartalanítási költségeit fedezni, tehát nekik is érdemes figyelniük az egyesület közösségi oldalát.
Bartha Annamária elmondta, hogy ez a keret elég szűk, pedig óriási szükség lenne Székelyudvarhelyen is nagyobb léptékű ivartalanítási programra, hiszen ezzel lehetne csökkenteni a kitett, elhagyott, kóbor állatok számát. Az osztrák támogatásnak köszönhetően már néhány állaton elvégezték a műtétet, február végéig 20 ebet, cicát ivartalanítanak. Az ausztriai szervezet ugyanakkor sürgősségi esetekben is segíti az Ebremény Állatvédő Egyesületet – tudtuk meg Bartha Annamáriától.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.