Első helyre ugorhatnak

Megnyílt az út a döntő felé

26

A Dunãrea Cãlãraşi meglepő győzelme a Galaci United ellen megnyitotta az utat az FK Székelyudvarhely előtt, hogy bekerülhessen a teremlabdarúgó román bajnokság döntőjébe. Ehhez nem kell mást tennie, mint ma este legyőzni a Cãlãraşi-t idegenben, míg az utolsó fordulóban Galac ellen minimum egy döntetlent elérnie. Ennek fényében sorsdöntő meccs lesz a mai.

Sorsdöntő mérkőzés előtt az FK. Esély a döntőbe jutásra

Értékes pontokat veszített a tavalyi döntős Galaci United a teremlabdarúgó román bajnokság felsőházi rájátszásának 2-es csoportjában a Dunărea Călărași ellen, amely megadja a lehetőséget az FK Székelyudvarhely számára, hogy akár a csoport első helyén végezzen.
Az FK Székelyudvarhely számára kedvezően alakult az eredmény az utóbbi játéknapon. Az FK szabadnapos volt az 1. Liga rájátszásában, a 2-es csoport másik két gárdája nézett farkasszemet. Nem kis meglepetésre a Dunărea Călărași 2–1-re nyert a Galaci United otthonában. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi ezüstérmes nem növelte előnyét az FK-val szemben a tabellán.
A soron következő fordulóban a Jakab Zoltán által irányított gárda idegenben, a Dunărea otthonában vendégszerepel. Az összecsapást ma 18 órától rendezik, a tervek szerint az eseményeket élőben követhetjük a Futsal Romania Youtube- és Facebook-csatornáján.
A meccs kimenetele óriási jelentőséggel bír az FK számára: győzelem esetén a tabella élére kerül, így az utolsó csoportmeccsen a döntetlen is elégséges lehet a Galaccal szemben. Jakab Zoltán, az FK trénere csupán Miklós Tamásra nem számíthat, aki sérült. Ellenben nagyon oda kell figyeljenek a Călărași-ra, akik nem véletlenül nyertek Galacon, ráadásul a gumis borítású pálya sem az FK-nak kedvez, hanem a hazai csapatnak. Ez a borítás egyébként lassítja a játékot. Az FK a bajnokság alapszakaszában hazai pályán 9–3-ra győzött, hogy majd az utolsó fordulóban, amely nem bírt téttel, 9–4-es vereséget szenvedjen. A rájátszásban hazai pályán viszont nagyon könnyed siker következett, amikor 8–1-re diadalmaskodtak egy 6–0-s félidőt követően.
Amennyiben az FK-nak összejön a győzelem Călărași-on, akkor az utolsó fordulóban elég lesz a döntetlen is, hazai pályán, a Galaci United ellen, amely elsőséget és egyben román bajnoki döntőt érne.
A rájátszás 2-es csoportjának állása: 1. Galaci United 7 pont, 2. FK Székelyudvarhely 5 pont, 3. Dunărea Călărași 3 pont.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.