Első helyen zárt a VSK

605

Véget értek a hazai U18-as országos kosárlabda-bajnokság elődöntős csoportjainak küzdelmei, a VSK Csíkszereda a C-B csoport élén zárt. Az utolsó, hazai rendezésű tornán Vita András csapata négy találkozón győztesként vonult le a pályáról, és csupán egy, az eddigi mumus galaciaktól kapott ki.

Négy siker mellé egy csíki vereség csúszott be. Csoportgyőztes a VSK Fotó: László F. Csaba

Magabiztosan nyerte meg a hazai U18-as fiú kosárlabda országos bajnokság C-B elődöntős csoportját a VSK Csíkszereda. Vita András tanítványai a három tornán tizenkétszer győztek és csupán háromszor veszítettek: a Galaci Phoenix ellen nem tudtak egy meccset sem nyerni. A hétvégén hazai környezetben ünnepelhette meg csoportgyőzelmét a VSK Csíkszereda.
Pénteken délben a Marosvásárhelyi LPS ellen szoros meccset vívott a VSK, noha sokáig fej fej mellett haladt a két csapat. A nagyszünet után viszont a csíkiak játékában rövidzárlat állt be, így a marosvásárhelyieknek sikerült elhúzniuk, ám Vita András tanítványai összekapták magukat, és a végén hatpontos előnnyel behúzták a meccset. A délutáni mérkőzés viszont könnyűre sikerült csíki szempontból, az aradiak alig tudták tartani a lépést a VSK-val, és huszonegy pontos hazai győzelemmel zárult a meccs.
Szombaton két nehéz meccs vár a csíkiakra. Délben a második helyezett Bukaresti Dan Dacian ellen már a csoportelsőség volt a tét, a VSK kosárlabdázói pedig a vártnál jóval könnyebben nyerték a mérkőzést. Alig másfél óra pihenő és egy nehéz mérkőzés várt Vita András csapatára, ám már nagy tétje nem volt a Galaci Phoenix elleni találkozónak. Az elődöntős csoportban a csíkiak csak a Duna-partiak ellen nem tudtak nyerni, és ez így történt szombaton is.
– Sajnos a torna programját nem mi, hanem a szövetség állította össze. Gyakorlatilag a két legnehezebb mérkőzésünket egy nap alatt kellett megvívnunk mind a három tornán, és úgy, hogy a két meccs között mindössze másfél óra pihenőnk volt. Ez nem elég a regenerálódásra, a pihenésre, de úgy érzem, mindhárom tornán mindent megtettünk azért, hogy a galaciak ellen is nyerjünk. Sajnos ez egyszer sem jött össze – nyilatkozta lapunknak a torna után Vita András, a csíkiak edzője.
Tegnap a VSK a torna utolsó mérkőzésén gyenge első negyedet követően megmutatta igazi játékerejét, és magabiztosan, negyvenegy pontos különbséggel győzte le a Bukaresti Laguna csapatát.

Eredmények
U18, fiúk. Elődöntő C-B csoport, 3. torna (Csíkszereda): Bukaresti Dan Dacian – Bukaresti Laguna 106:74, Valbon Arad – Galaci Phoenix 63:86, Marosvásárhely – VSK Csíkszereda 74:80, Phoenix – Dan Dacian 60:58, VSK Csíkszereda – Valbon 90:69, Laguna – Marosvásárhely 86:94, Phoenix – Laguna 89:70, Valbon – Marosvásárhely 60:73, Dan Dacian – VSK Csíkszereda 58:75, Laguna – Valbon 92:84, VSK Csíkszereda – Phoenix 49:69, Marosvásárhely – Dan Dacian 76:69, Phoenix – Marosvásárhely 55:47, Dan Dacian – Valbon 92:85, VSK Csíkszereda – Laguna 96:55.
A csoport végeredménye: 1. VSK Csíkszereda 27 pont (12/3), 2. Dan Dacian 25 p. (10/5), 3. Phoenix 25 p. (10/5), 4. Marosvásárhely 22 p. (7/8), 5. Laguna 19 p. (4/11), 6. Valbon 17 p. (2/13).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek