Első helyen végeztek

Udvarhelyen nyert az Imperial

27

Fordulatos összecsapáson az utolsó percben tudta behúzni a győzelmet a Csíkszeredai Imperial Wet az FK Székelyudvarhely vendégeként. A csíki csapat ezzel a három ponttal megnyerte a teremlabdarúgó-bajnokság első helyét, míg az FK a hatodik helyen zárt.

Befejeződött a román teremlabdarúgó-bajnokság alapszakasza, legalábbis ami a két székelyföldi csapatot illeti. Az FK Székelyudvarhely és a Csíkszeredai Imperial Wet egymás ellen zárta a bajnokság e szakaszát. Az FK számára teljesen tét nélküli volt az összecsapás, hiszen elmozdulni nem tudtak a hatodik helyről, ami egyben az utolsó felsőházi rájátszást érő pozíció is egyben. Az Imperialnak viszont kellett a három pont az elsőséghez, ha nem akarta, hogy mások kezében legyen a sorsa. Cosmin Gherman pedig Gyenisz Ovszianyikovon – piros lap miatt – kívül minden egyes játékosát hadrendbe tudta állítani a cél érdekében.
A találkozót a várakozásoknak megfelelően a vendégek kezdték jobban, de gólt a mintegy félház legnagyobb örömére a hazaiak szereztek: Szécsi szabadrúgása került Lopez hálójába. A folytatásban az Imperial alkotott, míg az FK kontrázott. Mindkét fél eredménytelenül tette ezt, bár lehetőség volt, csak épp Grigoraș és Lopez jó napot fogott ki.
A második félidő sem hozott változást a játék képében, a csíkiak támadtak többet. A 22. percben egy bal oldalról kapu elé tett labdába Miklós ért bele szerencsétlenül, amivel egyenlített az Imperial, majd három percre rá egy szépen végigvitt akció végén Szőcs László volt eredményes, megfordítva az állást. Uralta a játékot a csíki alakulat, de sem Fl. Matei, sem Alvaro lökete nem ért célt. 11 perccel a vége előtt a hazaiak mestere, Jakab Zoltán meghúzta a vészkapus taktikát, de sokáig meddő volt a játék, és a csíkiak is jól ölték a játékot. Az igazi izgalmak az utolsó másfél percre maradtak.
Hazai időkérés után maradt a vészkapus-taktika, amely ezúttal célt ért: egy remek akció végén Hadnagy pöckölt közelről a kapuba, egyenlítve. Alig 24 másodperc múlva jött az igazi dráma. Az Imperial is meghúzta a vészkapust, és ezt nagyon gyorsan gólra váltották: Fl. Matei szerezte vissza vezetést. Az utolsó másodpercekben egy távoli szabadrúgást Szécsi lőtt a kapufára, így be tudta húzni a 3 pontot az Imperial.
A felsőházi rájátszásban az Imperial 3 pontot visz és az 1 pontos Dunărea Călărași-val és a nulla pontos Temesvári Informaticával kerülnek egy csoportba. A másik ágon a nulla pontos FK Székelyudvarhely ellenfele a Dévai Autobegamo és a Galaci United lesz, ugyanakkor itt még nem lehet tudni, hogy a Déva és a Galac hány pontot visz magával. A két rájátszásos csoport első helyezettjei kerülnek az országos döntőbe, míg a második helyezettek a bronzéremért játszhatnak.
Eredmény, 18. forduló: FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet 2–3 (1–0) /Szécsi (3.), Hadnagy (39.), illetve Miklós (22. – öngól), Szőcs (25.), Fl. Matei (39.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek