Első helyen a csíkiak

Rangadót nyert a Sportklub

81

Parádés kezdés és parádés folytatás, ami azt jelentette, hogy a Csíkszeredai Sportklub magabiztos sikert könyvelhetett el a Brassói Corona elleni rangadón, amely ráadásul mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámított. A Sportklub ezzel a sikerrel átvette a vezetést az Erste Ligában. A Gyergyói HK háromgólos hátrányból állt fel és mentett pontot az Újpest vendégeként.

Polcot nem kímélték a csíkiak Fotó: László F. Csaba

Dupla fontosságú rangadóra került sor Csíkszeredában, ahol a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronát fogadta. A meccs mind a román jégkorong-bajnokságba, mind az Erste Ligába beleszámított. A találkozó előtt minden csíki szurkoló kíváncsi volt, hogy a vendégek nehézfiúja, Clarke kap-e versenyengedélyt, hiszen a legutóbbi román bajnoki meccsen nemes egyszerűséggel 2+10+20+25 percet szedett össze. A román szövetség pedig megadta a játékengedélyt…
A meccs pedig, amint várható volt, remek tempóban indult. Helyzetek itt és ott, majd elcserélte magát a vendégalakulat. A fór sokáig döcögött a Sportklubnál, majd a kiegészülés pillanatában Becze mattolta Polcot. 16 másodperc múlva pedig már kettő volt közte, miután Panov is feliratkozott a góllövőlistára. Greg Lindqvist azonnal időt kért, de ez sem segített. Fodor helyzeténél Polc nagyot mentett vállal, akárcsak Valchar lehetőségénél is. A 13. percben jött a második hazai fór, és ezt Farkas értékesítette. Valósággal parádézott a Sportklub.
A második harmad elején Belovot vették – térdsérülés – ki a játékból a vendégek, majd jött a büntetés. Egy gyors kontra végén Antal játszotta meg Sándort, akinek kapásgóljával már négy volt közte. Négy percig volt előnyben majd a Brassó, de öt az öt ellen újabb gólt kaptak. Összeomlottak, még akkor is, ha sikerült szépíteniük. Fölösleges durvaságokkal vetették észre magukat és sikerült Rokaly Szilárdot – agyrázkódás – és Eduard Casaneanut – térdsérülés – is kivenni a játékból, akik többet nem is léptek jégre.
A harmadik harmad nem hozott változást a játékban. A Sportklub okosan játszott, a vendégek továbbra is durváskodtak. Egy kettős fórt pedig Becze vágott be. A hajrára Lidhammar borult ki, és ütött fel Sulakov lába közé, megkoronázva csapata teljesítményét. A csíki csapat ezzel a sikerrel pedig átvette a vezetést az Erste Ligában.
Gyergyói pontmentés
A vasárnapi, súlyosnak mondható dunaújvárosi vereséget követően a Gyergyói Hoki Klubra újabb nehéz meccs várt, ezúttal az Újpest vendégeként. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, ám a másodikban úgy nézett ki, elúszik a hajó megint, hiszen a hazaiak háromgólos előnyre tettek szert. Innen viszont volt visszaút. Vesutkin duplájával és Csergő találatával ikszre mentették a 60 percet a piros-fehérek. A hosszabbítást viszont már nem bírták, és a vereséget szenvedtek. A GYHK első idegenbeli túráján négy pontot szerzett.

Eredmények, Erste Liga
Hétfő: Újpest – Gyergyói HK 4–3 (0–0, 3–0, 0–3, 1–0) – h. u. /Nemes (30.), Ropret (31., 62.), Csányi (35.), illetve Csergő (46), Vesutkin (48., 52.)/; Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 6–1 (3–0, 2–1, 1–0) /Becze (6., 48.), Panov (6.), Farkas (14.), Sándor (24.), Taratuhin (31.), illetve Lidhammar (33.)/.
Mestermérleg
Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Nagyon jó érzés, hogy nyerni tudtunk és, hogy az első helyen vagyunk ezzel a három ponttal. A srácok nagyon-nagyon jól játszottak ma. Remekül kezdtük a meccset, majd egyszerű és remek hokit mutattunk. Kulcsfontosságú volt, hogy még a mérkőzés elején sikerült két gólt lőni.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek