vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Első győzelmét aratta az FK

Először játszottak a megyeszékhelyen másodosztályú labdarúgó-mérkőzést, és először nyert a 2. Ligában csíkszeredai csapat – röviden így lehetne összegezni az FK szombati találkozóját a fővárosi Metaloglobus ellen. Valentin Suciu tanítványai a meccs elejétől irányították a játékot, hamar esett az első gól is, amire a vendégek egyszerűen képtelenek voltak reagálni.

Jó játékkal győzött az FK az első 2. ligás hazai meccsén Fotó: László F. Csaba

A lehető legjobban sikerült az FK Csíkszereda 2. ligás hazai közönség előtti bemutatkozása: a csíkiak könnyedén győzték le fővárosi ellenfelüket. A szombat délelőtti találkozó kettős premiert jelentett: először játszottak a megyeszékhelyen másodosztályú focimeccset, és első alkalommal nyert 2. ligás összecsapást csíkszeredai csapat. A találkozó kezdőrúgását egy csíki focilegenda végezte el: Balázs Árpád „Róka” húsz évet, 1976 és 1996 között focizott csíkszeredai csapatokban.
A találkozót a vendégek kezdték jobban, de helyzetig nem jutottak, pár perc után a csíkiak átvették a meccs irányítását és szinte végig uralták a játékot. A meccs első nagy helyzetét Erdei hagyta ki a 9. percben, három perccel később azonban az első csíkszeredai 2. ligás gól is megszületett: Jebari a középpályán szerzett labdát, majd Hodgyait jól ugratta, ki, a csatár pedig nem hibázott. A következő tíz percben két csíki helyzet maradt ki, ám a 26. percben növelni tudta előnyét a hazai csapat: Eder a bal oldalról tört be a vendégek büntetőterületére, lövését pedig nem tudta védeni a fővárosi kapus. A 33. percben Hodgyai ugyan duplázott, ám a játékvezető támadó szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt. Egy perccel később a vendégek is veszélyeztettek, ám az FK kapusa, Damir Ljuljanovic védte a lövést, szünet előtt pedig Herea próbálkozott, ám a labda a csíki kapu fölött szállt el.
A pihenőt követően kettős cserével próbálkoztak a vendégek, mégis az első helyzetet a hazaiak alakították ki, ám Erdei Carlo bal oldali beadásából Barának nem sikerült az előnyt növelni. Az 56. percben gólt lőtt a Metaloglobus is, ám les miatt ezt érvénytelenítette a játékvezető, majd a fővárosiak kihagytak még egy helyzetet. A 65. percben Jebari szerzett labdát a középpályán, végigcselezte a fővárosi védelmet és megszerezte a csíkiak harmadik találatát. A biztos vezetés tudatában sem álltak le a csíkiak, Csonka Lalic, Raúl, Olivares és Magyari is helyzetet tudott kialakítani, ám a befejezés egyiküknek sem sikerült.
Az FK Csíkszereda megérdemelten nyerte meg a szombati meccset, jóval több helyzetet alakított ki ellenfelénél, ugyanakkor a csapat védekező játéka ezúttal remekül sikerült. A találkozó után a csíkiak edzője a szurkolók támogatását köszönte meg legelőször. „Számítottunk arra, hogy a 12. játékosunk be fog lépni a játékba, itt most a szurkolókra gondolok, akik megállás nélkül biztattak. Nagyon örvendek, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot, de mostantól már a következő találkozóra kell összpontosítanunk. Nagyon nehéz bajnokság előtt állunk, de ezen a mérkőzésen már nem követtünk el hibát, mint az első összecsapásunkon. Felszabadultabbak voltunk, és ez nagy önbizalommal párosult, ennek pedig meg is lett az eredménye” – nyilatkozta a találkozót követően Valentin Suciu.

Eredmények
FK Csíkszereda – Bukares­ti Metaloglobus 3–0 (2–0) /Hod­gyai (12.), Eder Gonzalez (26.), Jebari (65.); Konstancai Farul – Dunărea Călăraşi 1–0 (1–0) /Kanda (31.)/; Temesvári Ripensia – Gloria Buzău 1–2 (1–2) /Toma (11.), illetve Alexandru (13., 39.)/; CS Mioveni – VSK Resicabányaa 1–1 (0–0) /Balint (72.), illetve Vădrariu (90.)/; Pandurii Târgu Jiu – Temesvári ASU Politehnica 0–3 (0–1) /Axente (14.), Manea (58.), Ungureanu (80.)/; Bukaresti Daco-Getica – Turris Oltul Turnu Măgurele 0–3 (0–0) /Ispas (81.), Tescan (88., 90.)/; Bukaresti Rapid – Concordia Chiajna 3–1 (3–1) / Hlistei (18.), Paliu (23. – öngól), Vlada (32.), illetve Albu (7.)/; Sportul Snagov – Campionii FC Argeş 0–3 (0–0) /Blejdea (52., 73., 79)/; Kolozsvári Universitatea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 3–0 (2–0) /Pop (35., 40.), Goga (56.)/.
A Petrolul Ploieşti – UTA Arad meccset ma 18 órától játsszák.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb