Első gála volt, de nem utolsó

59

Premier volt, és minden előzetes várakozást felülmúlt az önkénteseknek szervezett gála Székelyudvarhelyen. Emlékezetes marad, folytatásra érdemes – ez a szervezők és a résztvevők egybehangzó véleménye.

Csoportfotóra álltak össze a székelyudvarhelyi önkéntesek. Jövőre is folytatják
Csoportfotóra álltak össze a székelyudvarhelyi önkéntesek. Jövőre is folytatják

Ez a gála nem a népszerűsítés helye, nektek nem kell elmondani, miért jó önkéntesnek lenni, nem kell meggyőzni titeket, hogy próbáljátok ki – ezekkel a szavakkal köszöntötte az első ízben megrendezett Önkéntes gála meghívottjait, résztvevőit Nemes Melinda, az ötletgazda Dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója.
– Azért hívtunk (…), hogy köszönetet mondjunk nektek. Köszönjük, hogy segítitek a civilszervezetek munkáját. Köszönjük, hogy hisztek a jóság, a szeretet, a segítségnyújtás erejében. Hálásak vagyunk, hogy vagytok ennek a közösségnek – hangsúlyozta Nemes Melinda.
Az alapítvány megalakulása óta szívügyének tekinti az önzetlen segítségnyújtást, annak népszerűsítését. 2011-ben, az Önkéntesség Európai Éve apropóján először szervezett civil napot, idén pedig kezdeményezője és fő mozgatórugója volt Az önkéntesség népszerűsítése programnak, amelynek méltó zárása volt a székelyudvarhelyi, csütörtök esti gála.
Az ünnepségen 17 civilszervezet képviseltette magát, 160 udvarhelyi, környékbeli önkéntest köszöntöttek, jutalmaztak emléklappal és a több mint 40 támogató által felajánlott ajándékokkal.
– Nem vártam el jutalmat, de a figyelmesség nagyon jólesett, biztatást is jelent – értékelte az eseményt Rebeka, a Tomcsa Sándor Színház egyik legaktívabb önkéntese. Szerinte nagyon jó volt együtt lenni, találkozni, beszélgetni a többi önkéntessel, és nem csak egy kellemes este élményével gazdagodott, de egy jó ötlettel is arra vonatkozóan, hogy jövőben, a középiskola befejezése után, hol és miként folytathatja a segítségnyújtást.
Az eseményt igazán értékessé tette, hogy önkéntesek szervezték önkénteseknek – összegzett Nemes Melinda. Úgy vélte, a jó hangulat, a résztvevők elismerő visszajelzése is bizonyítja, jó úton jár a csapat, érdemes a jól kezdett munkát jól folytatni, mert ez ad új lendületet és apropót arra, hogy jövő év végén újra együtt ünnepelhessenek.
Az első Önkéntes gála hivatalos partnerei az SZKA, Caritas, Civitas, UFF, Agora és a Feel Godd Egyesület voltak, a rendezvényt Székelyudvarhely önkormányzata támogatta.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek