Elpáholták Kolozsvárt

76

Sima és egyben könnyed győzelemmel hangolt a hétvégi Románia-kupa megyei rangadójára az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata, amely az első liga 17. játéknapján a Kolozsvári Clujanát fektette két vállra. Jakab Zoltán mindenkinek lehetőséget adott, sőt a végén egy kis gyakorlatozás is belefért.

Kötelező győzelem előtt állt az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata a román élvonal 17. fordulójában, hiszen a 10. helyen álló Kolozsvári Clujanát fogadta.
A Grigoraș–Bíró, Szécsi, Mánya, Szőcs László kezdő ötössel – játszott még: Szőcs Loránd, Miklós, Mihály, Kedei, Silion, Hadnagy, Boda, Tifán – felálló FK nagyon határozottan kezdett, és mindössze kilenc perc alatt megnyugtató négygólos előnyre tett szert, miután Mánya, Mihály, Miklós és Kedei is betalált a kolozsváriak hálójába. Jakab Zoltán már ekkor elkezdte forgatni csapatát, és a találkozó során mindenkinek lehetőséget adott. A négygólos előnyt követően megtorpant a hazai csapat, legalábbis a gólszerzésben, és lehetőséget adott a kontrákra, amelyek közül egyel élni tudtak. A félidő hajrájára viszont Szőcs László pazar mozdulatai után visszaállt a különbség. A fordulást követően előbb még közelebb jött Kolozsvár, majd erre válaszként további hármat rúgott az FK. A hajrában a vészkapus megoldást is gyakoroltatta Jakab Zoltán tanítványaival, amelyre előbb ráfáztak, majd a végén Szécsi révén egyet rúgtak is. Az udvarhelyi alakulat így győzelemmel hangolt a hétvégén sorra kerülő Románia-kupa-meccsre, amelyet a második ligás Csíkszeredai Imperial Wet vendégeként játszanak.

Eredmény
FK Székelyudvarhely – Kolozsvári Clujana 9–3 (3–1)
Gól: Mánya (2.), Mihály (7., 28., 29.), Miklós (8.), Kedei (9.), Szőcs László (17.), Tifán (33.), Szécsi (40.), illetve Incze (13.), Acatrinei (26.), Mărginean (35.).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.