Először kapott ki az Elit Ligában az FK Csíkszereda U16-os csapata

Két győzelem, egy vereség a hétvégi mérleg

55

Megszakadt a nyolc meccsen át tartó veretlenségi sorozata az FK Csíkszereda U16-os csapata a hazai labdarúgó Elit Ligában. A Zöld Péter és Gál Ervin által edzett gárda az U16-os Elit Ligában egyedüli veretlen csapat volt, ám a tizedik fordulóban az éllovas Petrolul Ploieşti-nek sikerült hazai pályán legyőznie a csíkiakat. Az FK U17-es és U19-es csapata viszont idegenből hozta el a három pontot a korosztályos Elit Liga 10. fordulójában.

Kapott gól nélkül nyerte meg Buzauban a mérkőzését az FK Csíkszereda U17-es csapata

Tíz forduló után az FK Csíkszereda mindhárom csapata a korosztályos labdarúgó Elit Liga élvonalában van, ez pedig újra megerősíti, remek munka folyik a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia keretében. Az FK Csíkszereda U16-os csapata a korosztályos Elit Liga egyetlen gárdája volt a kilencedik fordulóig, amely nem veszített el egyetlen mérkőzést sem, ez a sorozat azonban a tizedik fordulóban megszakadt: Zöld Péter és Gál Ervin csapata az éllovas Petrolul Ploiești ellen nem tudott nyerni. Az FK U19-es és U17-es gárdája idegenben győzött.
Az U16-os Elit Liga I. csoportjában tizenegy csapat harcol a pontokért, egyedül a Sepsi OSK játszott minden fordulóban, így a sepsiszentgyörgyieknek tíz, a többi gárdának kilenc lejátszott meccse van. Az FK Csíkszereda a lejátszott kilenc meccsből ötöt nyert meg, háromszor döntetlennel végzett és csupán egy veresége van, amelyet szombaton délelőtt Ploiești-en az éllovas Petrolultól szenvedett el. A Zöld Péter és Gál Ervin által edzett csapat 18 ponttal a negyedik helyen áll az I. csoportban, amelyet a Petrolul vezet 24 ponttal a 20 pontos LPS Suceava és a 19 pontos Brassói Coltea előtt. Érdemes megjegyezni, hogy a Petrolulnak, a Suceavának és az FK-nak van a legkevesebb vesztett meccse. A csíkiak a 11. fordulóban az Astra Giurgiu csapatát fogadják.
Idegenbeli sikerének köszönhetően továbbra is dobogós az U19-es Elit Liga Keleti csoportjában az FK Csíkszereda. Dusinszki Zoltán csapata ezúttal Buzăuból hozta el a három pontot, a csíki csapatból Casiadi kétszer, Botorok pedig egyszer volt eredményes. Az FK az eddigi kilenc lejátszott meccséből hatot nyert meg, egyet döntetlennel, kettőt pedig vereséggel zárt. A csoportot a Bukaresti Dinamo vezeti 22 ponttal, őket három 19 pontos gárda, a Konstancai Viitorul, az FK Csíkszereda és a Concordia Chiajna követi, míg az ötödik helyen a Bukaresti FCSB áll 16 ponttal, utóbbi viszont csak hat, míg a Viitorul nyolc meccset játszott, a többiek pedig kilencet. A FCSB a következő három szerdán – szeptember 18., 26. és október 2. – pótolja elmaradt meccseit, az eddigi veretlen bukarestiek pedig nagy eséllyel fellépnek majd a dobogóra. A konstancai csapat holnapután és október 9-én pótol, utóbbi napon az FK ellen játszik majd hazai környezetben.
Az élmezőnyhöz tartozik az FK Csíkszereda U17-es csapata is a korosztályos Elit Liga I. csoportjában, a Kurucsai Milán és Antal Szilamér által edzett gárda Csala és Bontaș találataival tért haza kétgólos győzelemmel Buzăuból. Az FK az eddigi kilenc lejátszott meccséből hatot nyert meg, kettőt döntetlennel, egyet pedig vereséggel zárt. A csoportot az FC Voluntari vezeti 22 ponttal a 21 pontos Konstancai Viitorul és Bukaresti Dinamo, valamint a 20 pontos FK Csíkszereda előtt. Akárcsak az U19-es gárda, az U17-es FK is október 9-én pótolja a Viitorul elleni elhalasztott meccsét, míg a következő fordulóban – amelyet szombaton rendeznek – az éllovas FC Voluntari látogat Csíkszeredába.

Eredmények
U19. Elit Liga, Keleti csoport, 10. forduló: Gloria Buzău – FK Csíkszereda 2–3.
U17. Elit Liga, Keleti csoport, 10. forduló: Gloria Buzău – FK Csíkszereda 0–2.
U16. Elit Liga, I. csoport, 10. forduló: Petrolul Ploiești – FK Csíkszereda 3–0.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek