Előnyben a Corona, döntőben a Galac

Rájárt a rúd a székely csapatokra

33

Hiába vezetett két góllal is a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona ellen a román jégkorongbajnokság elődöntőjének harmadik összecsapásán, a rossz helyzetkihasználás végzetesnek bizonyult, és a Cenk alattiak visszavették a pályaelőnyt. A Gyergyói HK hatalmas meglepetésre söpréssel esett ki az elődöntőből a Galaccal szemben.

Onodit sok esetben kiszolgáltatott helyzetben hagyták a társai Fotó: Pál Zoltán / Archív

Úgy lépett jégre a Gyergyói HK a Galaci CSM elleni román jégkorong bajnoki elődöntőben, hogy amennyiben veszít, akkor a kisdöntő marad számukra, míg a Csíkszeredai Sportklub az előny megszerzését igyekezett kiharcolni a Brassói Corona ellen. Egyiknek sem sikerült a célt elérni, de csak a kék-fehérek javíthatnak.

Rossz helyzetkihasználás
Csíkszeredában a Brassói Co­rona nagyon határozottan kezdte a mérkőzést, és már az első percekben alaposan megsorozták Onodit, aki az ötödik percig bírta a rohamokat. Ekkor Tendler volt eredményes közelről. A harmad feléig apránként a Sportklub összekapta magát, de továbbra is a Corona volt meggyőzőbb. A hazai feléledéshez egy emberhátrány kellett, amelyet tökéletesen oldottak meg, és a 17. percben Farkas kapu mögül visszatett korongját Bíró T. pofozta be Polc ketrecébe. Nyomott a Sportklub, hogy 33 másodperccel a harmad vége előtt Belov előnyben is betaláljon.
A második felvonás a hazai csapatot emberelőnyben találta, és bár jól járatták a korongot, egyenlő létszám mellett nem sikerült a gólszerzés. A kiegészülés pillanatában viszont Valchar volt eredményes. Pénzes pedig kapust is cserélt: Polc helyére Tőke érkezett. Ekkor alaposan rátaposott a gázra a vendégalakulat: lőtték Onodi kapuját minden oldalról, beszorították a harmadukba a kék-fehéreket. A nyomás végül a 28. percben góllá is érett. A gól után rendezte sorait a Sportklub, és ezúttal rajtuk volt a sor, hogy teszteljék Tőke képességeit, aki pedig remekelt a vasak között. Bravúrt bravúrra halmozott.
Az utolsó felvonás elején nem rontottak egymásnak a felek. Türelmesebb játék folyt a jégen, majd kezdett kidomborodni a hazaiak fölénye. A ziccerek viszont sorra maradtak ki, nagyobbaknál nagyobbak. Többek között Krasznoszlobodcev, Valchar, Becze és Rokaly Sz. is tiszta gólszerzési lehetőségek mellett ment el. Ez pedig visszaütött. Az 50. Percben Dorofejev egyenlítetett, majd három perccel a vége előtt Rokaly Szilárdot szórták ki a játékvezetők, és ezt a lehetőséget végül Péter gólra váltotta. 70 másodperce volt a Sportklubnak az egyenlítésre. Onodi lekorcsolyázott és mezőnyjátékos jött a helyére. Fél perccel a vége előtt Papp a vasat találta el, hogy a leforduló Tendler végül eldöntse a meccset. Pénzes húzása Tőkével nyerőnek bizonyult. Folytatás ma este 18.30 órától, szintén Csíkszeredában.

Söpréssel esett ki a GYHK
Galacon két sima vereséget szenvedett a Gyergyói HK a Galaci CSM-től, és azzal a feltett szándékkal utaztak haza a piros-fehérek, hogy kiegyenlítik a párharcot. „Késsel a nyakukon” léptek jégre, tehát a GYHK játékosai és a nyomást nem is sikerült elviselni. A vendégek az ötödik percben már meg is szerezték a vezetést, hogy a harmad végén Zabludovszkij is betaláljon. Veszve még semmi nem volt, de a GYHK harci modora ezúttal sem volt olyan, amilyent már láthattunk korábban tőlük. A vendégek átrobogtak rajtuk, sokkal többet tettek a siker érdekében, és végül a meccs felénél Nyeznyamov megszerezte a harmadikot. Elúszni látszott a gyergyói hajó. Ennek véglegesen a harmadik felvonás elején adtak nyomatékot a vendégek: 9 perc alatt további három gólt szereztek, végleg eldöntve minden nyitott kérdést. Az utolsó 10 percre visszavett a Galac a tempóból, és bár három hazai gólt sikerült szereznie Mikael Tisell legénységének, ez már csak szépségtapasz volt.
A GYHK ezúttal sem tudta elérni a döntőt, és a bronzért fog csatázni a folytatásban a Csíkszeredai Sportklubbal vagy a Brassói Coronával. Hogy mikor, az a jövő kérdése.

Román bajnokság, elődöntő

3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–5 (2–1, 1–1, 0–2) /Bíró T. (17.), Belov (20.), Valchar (23.), illetve Tendler (5., 60.), Bíró M. (28.), Dorofejev (50.),Péter (59)/.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Brassó javára.
A további műsor: ma, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); április 18., 5. mérkőzés (ha kell): Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30).

3. mérkőzés: Gyergyói HK – Galaci CSM 3–6 (0–2, 0–1, 3–3) /Pesztunov (51.), Steen (52.), Bobcek (56.), illetve Ribalko (5.), Zabludovszkij (19.), Nyeznyamov (30., 41., 47.), Butucsnov (49.)/.
A párharc végeredménye: 3–0 a Galac javára.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek