Előnyben a City

41

A keddi játéknaphoz hasonló­an, szerdán is inkább a vendég­csapatok örvendhettek a labda­rúgó Bajnokok Ligája nyol­cad­döntőjében. A Man­ches­ter City Kijevben nyert, míg az Atlético Madrid Eind­ho­venben ikszelt.

Esélyes volt Kijevben a Manchester City a helyi Dinamo ellen a BL-nyolcaddöntő első meccsén szerdán, és az angolok úgy is játszottak, ahogy kell. Edzőjük, Manuel Pellegrini mindenképp tovább akar jutni, ugyanis az elmúlt két évben a Barcelona verte ki a csapatát ugyanitt, a 16 között. Ehhez nagy lépést tettek, miután a City legjobb hármas triója, Agüero, Silva és Touré betalált az ukrán csapatnak.
A nap másik meccsén, a PSV – Atlético meccsen egy piroslap dönthetett volna,de Pereirót leküldték a 70. percben második sárgával. Butasága, illetve Orsato-bíró hiszékenysége, Godin eljátszotta, hogy lekönyökölték – megadta az esélyt a madridiaknak, ami nyomott is a piros után, de betalálnia nem sikerült. Minden eldől a március 15-én rendezendő visszavágókat követően.
Eredmények: Dinamo Kijev – Manchester City 1–3 (0–2)
/Bujalszkij (59.), illetve Agüero (15.), Silva (40.), Touré (90.)/; PSV Eindhoven – Atlético Madrid 0–0.

Továbbjutott a Brága
A labdarúgó Európa Liga legjobb 16 csapata közé jutott a portugál Brága, miután az idegenbeli 2–1-es győzelme után hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a svájci Sionnal. Ezzel 4–3-as összesítéssel továbbjutottak. A többi mérkőzést tegnap este rendezték.
Az Olimpiakosz – Anderlecht összecsapást megelőző napon Athénban balhé tört ki a két tábor között. A két csapat huligánjai a főváros Gazi nevű szóra­kozónegyedében csaptak össze, és székekkel, tűzoltó­készü­lékekkel, petárdákkal, valamint palackokkal dobálták egymást. Több szórakozóhelyben jelentős kár keletkezett. A készenléti rendőrség 35 személyt vett őrizetbe, hatan előzetes letartóztatásban maradtak, négy ember pedig kórházi ápolásra szorult.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.