Előny a Debrecennél

Nem sikerült a kiszállás

18

Lelkes gyergyószentmiklósi drukkerek buzdítása mellett sem sikerült előnyre szert tennie a Gyergyói Hoki Klubnak a Debreceni DEAC ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzése után. A hajdúságiak háromgólos sikerükkel meccskoronghoz jutottak az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Holnap este egyenlíthet a Gyergyói Hoki Klub Fotó: jkb.hu

Egy autóbusznyi gyergyó­szent­miklósi szurkoló kísérte el a Gyergyói HK-t a Debreceni DEAC elleni jégkorong Erste Liga negyeddöntő ötödik meccsére. A felek a tegnap esti találkozót megelőzően összesítésben 2–2-re álltak, így a tét hatalmas volt, hiszen aki nyeri a meccset, közel kerül a párharc megnyeréséhez.
Küzdelmes kezdés után viszont a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és az első emberelőnyükből Németh volt eredményes, majd pár percre rá egy újabb előnyt Turcotte értékesített. A második felvonás sem indult álomszerűen gyergyói szempontból, hiszen Németh duplájával már három volt közte. Innen viszont volt visszaút: 44 másodpercen belül Bobcek szépített, majd rohamozott a GYHK. A meccs feléhez érve Csergő már mínusz egyre hozta fel a csapatot. A puskapor innentől kezdve elfogyott, vagy épp Hetényi volt a helyén. Az utolsó felvonásban alaposan gyötörték egymást a felek, és ebből a hazaiak jöttek ki jobban, akik Novotny góljával ismét kétgólos előnyre tettek szert. Mikael Tisell vezetőedző megtette azt, amit ilyenkor kell, vagyis lehozta Gorjacsevszkit a végén, hogy ebből Izacky szerezzen gólt, eldöntve a meccs sorsát.
A párharcban a DEAC 3–2-re vezet, míg a hatodik meccsre holnap este Gyergyószentmiklóson kerül sor.

Visszavágott a Steaua
Nem sikerült megismételnie a kedd esti fényes diadalt a Sapientia U23-as csapatának a Bukaresti Steaua ellen a román jégkorongbajnokságban. Mint ismert, az egyetemista csapat kedden 5–4-es győzelmet aratott a bakák ellen Kézdivásárhelyen. A tegnap esti visszavágó viszont balul sült el: a fiatalok már az első harmadban háromgólos hátrányba kerültek és a különbség a találkozó folyamán fokozatosan nőtt. A végén 11–1-es fővárosi siker született.
A Sapientia holnap a Csíkszeredai Sportklub otthonában lép jégre, majd szombaton és vasárnap a Bukaresti Sportul Studențescet fogadja. A hétvége páros rangadóját Brassóban rendezik, ahol a Galaci CSM vendégeskedik.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek