Előkészítik a területet

Az új pálya a régi mellett kap helyet. Jó szomszédság Fotó: Nagy Levente
98

Elkezdődött a sátortetős jégpálya építése Gyergyó­szent­mik­lóson, a jégcsarnok szomszédságában. A tervek szerint jövőre hozzáláthatnak a több mint 30 éves épület felújításához, így nagy szükség lesz a mobil pályára, hogy ott folytatódhassanak a tevékenységek.

Az új pálya a régi mellett kap helyet. Jó szomszédság Fotó: Nagy Levente

Néhány napja kezdődött a munka a gyergyó­szent­miklósi műjégpálya szom­szédságában: előkészítik a területet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által építendő sátortetős jégpálya számára. Felszedik a felső földréteget, alapoznak és tömörítenek, mindezzel napokon belül végeznek is. Nagy Zoltán polgármester elmondása szerint az előkészítést a város vállalta, a további munkát és költségeket az akadémia. A szükséges betonelemeket már gyártják, és a pálya elemei is készen vannak, sőt az új elektromos rolbát is megvásárolták már.
A polgármester közölte: nem lehet még pontosan tudni, hogy mikorra lesz kész és működőképes az új pálya, viszont az biztos, hogy szükség lesz rá, ugyanis jövőre nagyszabású munkálatok elkezdését tervezik a jégcsarnoknál, ami miatt ki kell költözniük onnan a csapatoknak, korcsolyázóknak.
Nagy azt mondta, a megyei tanáccsal folytak egyeztetések arról, hogy támogatják a tetőzet cseréjét, időközben pedig a fejlesztési minisztériummal is tárgyalások kezdődtek a csarnok teljes felújítására vonatkozóan.
Így jövőre fontos szerep jut a mobil pályának, ott tarthatják edzéseiket a felnőtt- és gyermek-jégkorongozók, a műkorcsolyázók, és a korcsolyaoktatás is ott folyhat. Hivatalos felnőtt mérkőzéseket azonban nem lehet majd ott szervezni.
Amint a sátorpálya elkészül, a helyi önkormányzat biztosítja majd a közművesítést, és szintén a város vállalta, hogy szezononként hat hónapig működteti a pályát. A polgármester szerint azonban ahhoz, hogy a két jégpálya egyszerre működhessen, a városnak külső pénzügyi forrásokra lesz szüksége.
A Székelyföldi Jégkorong Aka­démia egyébként több sátortetős pálya építését támogatja az utánpótlás-nevelés fejlesztése érdekében. Az első ilyen létesítmény Csík­szeredában készült el, a gyer­gyó­szentmiklósi lesz a második.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.