Előkelő helyen végeztek

Malajziában bizonyítottak a székelyföldi orvostanhallgatók

516

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógy­szerészeti Egyetemet (MO­GYE) székelyföldi, harmadéves diákok képviselték az augusztusban megszervezett malaj­ziai élettani versenyen, ahol 104 csapat közül a hetedik helyen végeztek. November 15-én, a ma­ros­vásárhelyi Studium Alapítvány központi szakkönyvtárában képes beszámolót tartottak a résztvevők a Kuala Lumpur-i élményekről. Lapunk megkeresésére Szőcs Álmos orvostanhallgató álomszerű élményként jellemezte a versenyt, ahol fejleszthették a gondolkodásukat.

Versenyen és jutalomkiránduláson a medikusok. Magasra törnek

A csíkszeredai Papp Andrea Kinga, a szentegyházi Benedek Tünde, a farkaslaki Jakab Nándor, a székelyudvarhelyi Bekő Anna és a csíkcsomortáni Szőcs Álmos a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem harmadéves hallgatói, Malajziába látogattak augusztus közepén. Utazásuk végállomása Kuala Lumpur volt, ahol nemzetközi élettani versenyen vettek részt.
A MOGYE diákjai az emberi szervezetben végbemenő folyamatok kölcsönhatását, és az ok-okozati összefüggéseket érintő feladatokat is meg kellett oldjanak. Amellett, hogy a már meglévő ismereteiket fejlesztették, az angol szaknyelvet is elsajátították. Az első napi írásbeli teszt eredménye alapján bekerültek a 48 legjobban teljesítő csapat közé, így a második fordulóban is bizonyíthattak. A székelyföldi orvostanhallgatók a szóbeli részen is jól teljesítettek, így 440 diák 104 csapata közül végeztek a hetedik helyen.
A diákok november 15-én, a marosvásárhelyi Studium Alapítvány központi szakkönyvtárában mutatták be a Malajziában töltött időszakot, dr. Szilágyi Tibor élettanprofesszor, felkészítőjük jelenlétében.
Ennek apropóján kerestük fel Szőcs Álmost, aki álomszerű élményként jellemezte a versenyt. Leszögezte: habár az egyetem nem támogatta kiutazásukat, a támogatóknak köszönhetően mégis részt vehettek a megmérettetésen.
– Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk. Ez a hetedik hely nagyon sokat jelent, és nemcsak a gondolkodásunkat fejlesztettük a Malajziában töltött időszak során, hanem kapcsolatokat is építettünk – fogalmazott a résztvevő.
Egyébként a nemzetközi versenyt egy országos szakasz előzte meg Kolozsváron. Itt először szerveztek az élettannal kapcsolatos vetélkedőt, amelyre a MOGYE képviseletében három csapat jelentkezett.
– Az országos versenyen első helyen végeztünk, így mi utazhattunk Kuala Lumpurba. Más volt az ottani közeg, főleg a folyamatok megértésén volt a hangsúly. A csapatmunka és az egyéni feladatok egyaránt fontosak voltak – számolt be a verseny körülményeiről Szőcs Álmos.
A diákok külön köszönetüket fejezik ki dr. Szilágyi Tibor élettanprofesszornak előkelő helyezésükért.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek