Előfizetésből zarándokút

57

A Nőileg magazin is támogatja a Mária utat. Minden decemberben kötött egyéves előfizetésből egy lapszám árát ajánlotta fel az egyetlen erdélyi női lap az Erdélyi Mária Út Egyesületnek. Tette ezt azért, mert fontosnak tartja a közösségi ügyek melletti kiállást, és az itt élők szempontjából fontos, jövőbemutató kezdeményezésnek a zarándokút építését.

Bár még tart a magazin Mutass jó példát! néven indított programja, múlt év decemberében egyik megyében sem hirdetett jelölést a Nőileg, hanem az Egy lapszám a Mária Útért kampányt bonyolította le. Ezzel maga a lap kívánt jó példát mutatni, és egy erdélyi ügyet támogatni.
– Amikor a Mutass jó példát! programot elindítottuk, már akkor megfogalmazódott, hogy nemcsak megismertetni szeretnénk számos példaértékű személyt, tevékenységet az olvasóinkkal, hanem szeretnénk mi is részt vállalni egy közösségi ügy támogatásában. A választás azért esett a Mária útra, mert az minden erdélyi számára érték lehet, és a jelentőségéről talán még nem is tudunk eleget. Szerintem nagy lehetőség van ennek a zarándokútnak a jövőjében, egyéni és közösségi szinten egyaránt – fogalmazott Sebestyén Kinga, a Női­leg felelős kiadója.
Minden decemberben kötött egyéves előfizetésből egy lapszám ára kerül az Erdélyi Mária Út Egyesülethez. Az anyagi támogatás mellett a Mária út népszerűsítését is célul tűzte ki a Nőileg csapata, cikkekkel, az erdélyi rádiókban sugárzott beszélgetésekkel csaknem 200 000 olvasóhoz, hallgatóhoz jutottak el az információk. A kampány mérlegét megvonva a felelős kiadó szerint nem volt hiábavaló az a szándék, hogy a Mária út fontosságára felhívják a figyelmet, hiszen több mint 150 előfizetésből tudtak támogatást felajánlani, amely irányjelző táblák felújításához, valamint a pünkösdi búcsúig elkészülő 100 kilométeres mintaútszakasz építéséhez nyújt segítséget.
– Meggyőződésem, saját lehetőségeinket felhasználva, amit tudtunk, megtettük a decemberi kampány során, örülök, hogy egy hónapon át nagyon sok beszélgetésre nyílt alkalom, amit ezúton is köszönök a partnereinknek. És nagy dolognak tartom, hogy amikor az erdélyi média amúgy nincs abban a helyzetben, hogy anyagi támogatásokat osztogasson, az olvasóinknak köszönhetően, ha szerény összeggel is, de mégis hozzá tudunk járulni a Mária út karbantartásához, fejlesztéséhez. Nekünk is jó, hogy ezt megtehettük, segíteni mindig jó érzés – közölte lapunkkal Sebestyén Kinga.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek