Elődöntőbe jutott a VSK

Egy mérkőzést veszítettek el

45

Nagyszerű teljesítményt nyújtva bejutott az országos bajnokság elődöntőjébe a VSK Csíkszereda ifi IV-es (2005–2006-ban születettek) lány kézilabdacsapata. A csíkszeredai regionális döntőben a csíki csapat a döntőig menetelt, ahol viszont már vereséget szenvedett a Brassói Coronától. Zetelaka az ötödik, míg a Székelyudvarhelyi ISK a tizenegyedik helyen végzett.

Simán hozta a csoportkört a VSK Csíkszereda a regionális döntőben. Pályáznak az elődöntő rendezésére is Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda adott otthont az ifi IV-es (2005-2006-ban született) lány országos kézilabda bajnokság zónadöntőjének, amelyen Hargita megyét három csapat – a Székelyudvarhelyi ISK, Zetelaka, valamint a VSK Csíkszereda – képviselte.
A tizennégy résztvevőt két négyes, valamint két hármas csoportba sorolták, ahonnan az első helyezettek jutottak be a legjobb négy közé, ami automatikusan az országos elődöntőbe kerülést jelentette.
A zetelakiak a nyitányon egy végsőkig kiélezett meccsen győztek a Szovátai Medve-tó gárdája ellen, majd vereséget szenvedtek a Brassói Coronától. A Gagyi Erika által irányított csapat a csoport utolsó meccsén könnyedén nyert a Szászmedgyesi ISK-val szemben, így a második helyen zárták a csoportot. A vasárnapi helyosztókon előbb a Fogarasi VSK-t, majd a Sepsiszentgyörgyi ISK gárdáját is legyőzve megszerezték az előkelő ötödik helyet.
A Székelyudvarhelyi ISK a csoportkörben mindkét meccsét elveszítette, a vasárnapi helyosztókon előbb egygólos vereséget szenvedtek a szovátai csapattól, majd legyőzték a Brassói Golden Kidset, így a tizenegyedik helyen zártak.
A VSK Csíkszereda csapata, miután fölényesen nyerte a torna megyei szakaszát, joggal reménykedhetett a továbbjutást érő első négy hely valamelyikében. A Léstyán István, Erőss Levente és Szabó Előd-Zsolt által felkészített lányok szombaton magabiztos játékkal, három sima győzelemmel bebiztosították az országos elődöntőbe jutást. Vasárnap reggel a kézdivásárhelyiek sem okoztak gondot a VSK-s lányoknak, majd a torna zárásaként következhetett a Brassói Corona ellen a döntő. A vendégek jobban kezdték a meccset, és az első félidő derekán már négy góllal is vezettek. A VSK gárdája azonban nem omlott össze, így a szünetre felére csökkent a hátrányt. A térfélcserét követően félelmet nem ismerve tovább küzdöttek a lányok, előbb egyenlítettek, majd hét perccel a vége előtt a vezetést is sikerült megszerezni. Az utolsó percek idegtépő csatáját a szerencsésebb brassóiak bírták jobban, megszerezve a tornagyőzelmet. Az elődöntőre harmadik helyről a kézdivásárhelyi gárda kvalifikálta magát, míg a negyedik helyet a Marosvásárhelyi Pegasus gárdája szerezte meg.
Az elődöntő torna helyszíne és időpontja még ismeretlen, a VSK csapatának szándékában áll leadni egy pályázatot a szakszövetséghez a rendezésre, ami ha pozitív elbírálást nyer, akkor könnyen lehet, hogy az elődöntőt is hazai pályán vívhatják a lányok.

Eredmények
Csoportok: VSK – Brassói Golden Kids 36–7, VSK – Segesvár 32–16, VSK –Sepsiszentgyörgy 29–7, Udvarhely – Fogaras 23–31, Udvarhely – Marosvásárhely 10–30, Zetelaka – Szováta 20–18, Zetelaka – Brassói Corona 17–27, Zetelaka – Szászmedgyes 27–15.
Helyosztók: 9–12 helyért: Udvarhely – Szováta 17–18, Udvarhely – Golden Kids 20–13; 5–8. helyért: Zetelaka – Fogaras 26–24, Zetelaka – Sepsiszentgyörgy 19–14; elődöntő: VSK – Kézdivásárhely 24–10; döntő: VSK – Corona 21–25.
A második helyezett VSK kerete: Iarca M. Szidónia, Tunariu Beatrice, Szőke Boróka, Székely Orsolya, Mátyás Kitty, Erőss Katalin, Péter Erszter, Csorba Adrienn, Antal Réka, Mandel Kata, Simon N. Tamara, Koós Klaudia, Manea Noémi, Ambrus Hanga, Ferencz Gy. Hanga, Dinu Amalia Dorothea, Forró Á. Boróka, Gál Anna Ilka, Gál Réka, Pușcaș M. Szidónia.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.