Elődöntő Csíkszeredában

Versünnep Fesztivál

97

Először szervezik Csíkszeredában a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjét. Ráadásul a házigazda Csíki Játékszín kedvezményt is bejelentett tegnap: aki jegyet vált, még egy személyt bevihet magával.

Puskás László verset szaval. Érte is szoríthatunk Fotó: Facebook

Immár 13 évadot megélt a budapesti Nemzeti Színház Versünnep Fesztivál nevű rendezvénye, ezalatt több mint 2300 versmondó közel 6000 költeményt szavalt el. Idén a 90 éve született Kányádi Sándorra, a 40 éve elhunyt Örkény Istvánra, a 70 éve született Nagy Gáspárra, a 170 éve elhunyt Petőfi Sándorra és Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek. Négy kategóriában hirdettek versenyt: vers- és prózamondás, énekelt vers és versmegzenésítés, képző- és/vagy filmművészeti alkotás, valamint slam poetry.
Ma 18 órakor a Csíki Játékszín színpadán hat előadó próbálkozik meg a továbbjutással. Vers- és prózamondás kategóriában Göllner Boróka elsőéves marosvásárhelyi színi hallgató, Keresztes Ágnes (szat­márnémeti Harag György Társulat), valamint – egyetlen Har­gita megyeiként – Puskás László, a Csíki Játékszín színművésze áll színpadra. Az énekelt vers és versmegzenésítés kiírásában a Borvilági és a Mozsikácska nevű sepsiszentgyörgyi zenekart, valamint a kolozsvári Bertóti Johanna és Páll András duót hallhatjuk.
A zsűrit Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Weinberger Attila gitárművész, valamint Visky Andrej rendező alkotja. Amíg a döntést meghozzák, Boldizsár Szabolcs fuvolaművész szórakoztatja a közönséget.
Jegyet válthatnak a Csíki Moziban, az előadás előtt egy órával a Játékszín jegypénztárában, valamint a bilete.ro oldalon. Aki jegyet vásárol, még egy személyt bevihet magával – közölték lapunkkal a szervezők.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek