Élőben követhetik a gólyák életét

Zetelaka: betekintés a fészekbe

269

Kedves ötletet valósított meg a Zetelaki Polgármesteri Hivatal: kamerát szereltek fel a templom előtt lévő, főút melletti póznára, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk az ott élő gólyapár életébe.

Nyomon követhetik a madarak életét. Öt fiókát remélhetünk Fotó: Nagyálmos Ildikó

Hosszú idők, évtizedek óta létezik az a gólyafészek, ahová az internetszolgáltató és az elektromos vállalat közreműködésével most kamerát szereltek fel az önkormányzat kérésére.
– Nagyon komoly szervezésre volt szükség ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk. A falu egyik részében az áramot ki kellett kapcsolnunk, és darus autóra is szükségünk volt ahhoz, hogy felszereljék a kamerát. A zetelaka.ro honlapon élőben nézheti meg bárki, hogy éppen mi zajlik a fészekben. Az ötletet amúgy az alpolgármester „hozta” a környezetőrség egyik munkatársától – mondta el Nagy Attila polgármester.
Az önkormányzat munkatársai már azon is gondolkodtak, hogy nevet adnak a gólyapárnak, illetve a kicsiknek is, hiszen a fészekben jelenleg öt tojást látni.
A gólyapárral most ismerkednek a településen, nem tudni, hogy ugyanazok a gólyák tértek-e vissza a fészekbe, mint tavaly, de a polgármester szeretné, ha valamilyen ismertetőjellel megkülönböztethetnék, ezért azt ígérte, felveszik a kapcsolatot egy állatvédő egyesülettel, ahonnan tanácsot kérhetnek.
– Ritkán nézek rá a kamerára, de mindig érdekes pillanatot kaptam el, láttam a párzásukat, majd ahogy egyenként megjelennek a tojások – mondta a polgármester. Jövőre már az is tetten érhető lesz, amint a hím néhány nappal korábban megérkezik, tesz-vesz, terepszemlét tart, amíg megérkezik a tojó is.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek