kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Előbb Újvárossal, majd egymás ellen küzdenek: Nagy meccsek hétvégéje

Két-két mérkőzést játszik a Csík­szeredai Sportklub és a Gyergyói HK hétvégén a jégkorong Erste Ligában. Vasárnap egymás ellen küzdhetnek, majd egy közel kéthetes szünet lesz a bajnokságban.

Rangadók hétvégéje. Jégkorongdömping

Rang­ad­ók hétvégéje lesz a hétvégén Gyer­gyó­szent­mik­lós­on és Csík­sze­re­dá­ban, hiszen az Er­ste Li­ga mérkőzései során a két székelyföldi helyszínen a Du­na­új­vá­ro­si Acélbikák vendégeskednek, majd a két csapat egymás ellen veszi fel a küzdelmet.
A három csapat közül a csíkiak lehetnek a legpihentebbek, hiszen ők csak egy meccset tudtak le a román bajnokságban a Sapientia U23 ellen, akiket nagyon simán vertek.
A Gyergyói HK két román bajnokit játszott a Bukaresti Steaua ellen. A GYHK az első találkozón nagyon sima győzelmet aratott, a másodikon pedig alaposan megszenvedett, és az 58. percben sikerült megszerezniük a győztes találatot.
A Dunaújváros sem érkezik pihenten, hiszen ők a hét közepén Magyar-kupa-meccset tudtak le az Újpest otthonában, ahol 5–5-ös végeredmény született, ám továbbjutniuk nem sikerült a hazai 5–1-es vereség miatt. Ezt követően pedig utazniuk is kellett.
Mindezek fényében is kérdéses, hogy mely csapat mekkora tartalékokkal rendelkezik, az Erste Liga első válogatott szünete előtt.
A hétvége műsora: ma: Gyer­gyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Hokiklub Budapest – Brassói Corona (19), Debreceni DEAC – Újpest (19.30), Fehérvári Titánok – Ferencváros-Telekom (19.30); holnap: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30); vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK (18.30), Ferencváros-Telekom – Schiller-Vasas HC (19), Hokiklub Budapest – Újpest (19.30), Debreceni DEAC – Brassói Corona (19.30).

Öt székely a válogatottban
A magyar felnőtt jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen kihirdette a Gdanskba utazó keretet. Öt székely sportoló van a listán. Újonc is van köztük. A csapat jövő héten Lengyelországban szerepel EIHC-tornán, az egyaránt divízió 1/B csoportos házigazda és Japán mellett az A csoportban megkapaszkodott olasz válogatott lesz az ellenfelük.
A válogatottban első alkalommal mutatkozhat be Adorján Attila, a DVTK kapusa is. Adorjánon kívül a szlovák Extraligában szereplő MAC Újbuda hátvédje, Fejes Nándor, illetve az EBEL-es Hydro Fehérvár AV19 három csatára – Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián – lesz még, aki székelyként behívót kapott a válogatottba.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb