2021, január 15, péntek.

Előadások, szórakozás, koncertek a 11. EMI-táborban

Egy hét múlva rajtol a 11. EMI-tábor, amely idén visszaköltözik Gyergyószentmiklós határába. A szervezők a táborhely kialakításán dolgoznak, jövő szerdától öt napon át számos előadással, változatos programokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a fesztivállá nőtt rendezvény.

Sok a tennivaló az új táborhelyen, de jól halad a munka Fotó: emitabor.hu/erdely
Sok a tennivaló az új táborhelyen, de jól halad a munka Fotó: emitabor.hu/erdely

[dropcap]A[/dropcap]z EMI-tábor szülőhazája Gyergyószentmiklós, azt szeretnénk, hogy minél többen tudjanak eljutni a rendezvényre, ezért költöztettük vissza Borzontról a hármas kilométerhez – mondta el Sorbán Attila Örs, az EMI-tábor főszervezője, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke. Kifejtette, a táborépítés javában zajlik, az elmúlt hetekben sok fiatal dolgozott a helyszínen, hidakat építettek, kerítést javítottak, jelzőtáblákat festettek, könnyen megközelíthetővé tették a területet.
A főszervező szerint, bár nehézséget okoz, hogy a hely nincs egészen kiépítve, de más szempontból nézve éppen ez az előny, hiszen a tábort saját elképzelésük szerint alakíthatják a fiatalok. A program már végleges, az évről évre nagy népszerűségnek örvendő előadásokat befogadó Előadósátor és Csép Sándor sátor mellett idén is lesznek újdonságok: bemutatkozik például a Jogaink sátor, de lesz Hagyományőrző tér is. Az előadások sorában fontos helyet foglal el idén is az autonómia témája, de terítékre kerül több aktuális politikai kérdés, valamint történészeket is meghallgathatnak a táborozók.
– Az EMI-tábor csodabogárnak számít az erdélyi rendezvények, fesztiválok között. A nemzeti gondolatok olvasztótégelye vagyunk, igazi vitafórum, ahol lehet boncolgatni azokat a kérdéseket, amelyeket nem vesznek figyelembe, vagy nem mernek kimondani – mondta Sorbán Attila Örs.
Akár az előző években, a tábor idén is igyekszik megszólítani a családokat is, sokféle foglalkozást tartanak majd gyermekeknek. Sportolási lehetőséget is kínálnak, lovagló- és íjászpálya is lesz.
A koncertfelhozatal a rockzene különböző műfajának kedvelőit szólítja meg, fellép többek között a legendás Ossian, valamint az ugyancsak magyarországi Road és Depresszió zenekar is, de több erdélyi együttes is zenél majd. A két színpadon zajló koncertek után gitárestek, táncházak is lesznek.
Az idei táborra heti jegyet 110 lejért lehet vásárolni a helyszínen, a napi jegy pedig 25 lejbe kerül. Idén is lehet elővételben jegyet váltani 95 lejért, ugyanakkor kedvezményesen vehetnek belépőt a családosok (250 lej/család) és az ifjúsági csoportok (90 lej/fő) is. A programokról és minden egyéb tudnivalóról az emitabor.hu/erdely honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,310RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb