Előadások gyümölcs­feldolgozásról

Gyümölcs mint érték

51

Hargita, Maros és Kovászna megyében, összesen négy helyszínen szervez Gyü­mölcs mint érték címmel gyümölcsbegyűjtéssel és -feldolgozással kap­csolatos előadásokat a Székely Gaz­daszervezetek Egyesülete – hívja fel az érdeklődők figyelmét tegnapi lapunkhoz eljuttatott közleményében az egyesület.
A jövő héten zajló fórumokon magyarországi és hazai szakemberek négy modulban ismertetik a gyümölcsök feldolgozását érintő legfontosabb tudnivalókat. Szó lesz a gyümölcsök helyes szedéséről, szállításáról, tárolásáról, mosásáról, gyümölcslevek, lekvárok készítéséről, a termékek csomagolásáról, értékesítéséről. A résztvevők megismerkedhetnek egy moduláris szerkezetű gyümölcsfeldolgozó részleteivel, tájékozódhatnak a gyümölcsfeldolgozást szabályozó törvényes előírásokról, az ágazatban tevékenykedő üzletember is megosztja tapasztalatait az érdeklődőkkel. A fórum interaktív, az előadók a résztvevők helyben feltett kérdéseire válaszolnak.
A Hargita megyei helyszínek közül a gazdákat február 5-én, 15 órai kezdettel Csíkszeredába, a megyeháza 19-es termébe, illetve február 6-án, 10 órától Székelyudvarhelyen, a vállalkozói inkubátorházhoz várják. Háromszéken az előadásoknak február 5-én, 10 órától Árkoson az Európai Tanulmányok Központja, valamint február 6-án, 15 órától Marosvásárhelyen a Hangya Szövetkezet ad otthont.
A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, így a jelenlét regisztrációhoz kötött – hangsúlyozzák a szervezők. Az eseményen részt venni szándékozók a 0756–726283-as telefonszámon vagy a mihaly.zsuzsa@szekelygazda.ro e-mail-címen jelentkezhetnek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek