Előadások és jövőtervezés fiataloktól

Tudásközpontú tábor nyolcadik alkalommal

84

Idén is tudományok táborába hívta az érdeklődőket az Alfalvi Fiatalokért Egyesület. A Gyergyóalfaluhoz tartozó Borzonton középiskolás diákok, egyetemisták, pedagógusok, szociológusok és turisztikai szakemberek találkoztak augusztus 19–23. között, hogy tudományos kutatásaikat ismertessék.

Szakmai tudással az itthon maradásért. Fiatalos lendület Fotó: Alfalvi Fiatalokért Egyesület

Nyolcadik éve szervez tudásközpontú szakmai tábort az Alfalvi Fiatalokért Egyesület, hogy a fiatalokat érintő legfontosabb témákat és kutatási eredményeket összegezze, lehetőséget biztosítva a kötetlen beszélgetésekre, csapatjátékokra és a közös sportolásra is.
A táborba tudományos előadás volt a „beugró”: közel húsz diák és egyetemista volt jelen, hogy információkkal gazdagítsa a rendezvényt.
A bemutatott témák mindegyike aktuális kérdéseket, illetve helyi vonatkozású ismereteket tartalmazott: szó volt a káros szenvedélyekről, az egészséges életmódról, a fenntartható fejlődésről; a diákok bemutatták a gyergyóalfalvi vizek kémiai összetételét és a helyi művészeti életről is értekeztek. A meghívott előadók közül Dániel Botond szociológus az időgazdálkodásról, Ferenczi Orsolya pedagógus a konfliktuskezelésről, György Botond szociológus pedig a Hargita megyei lakodalmak gazdasági jelentőségéről beszélt.
A tábor részeként ifjúsági fórumot tartottak, ahol több hasonló szervezet képviselőivel beszélgettek tevékenységeikről, az itthon maradás esélyeiről és lehetőségeiről.
– A visszajelzések alapján a résztvevők a jövőben is igényt tartanak az ilyen jellegű programokra. Egy dologban biztosak vagyunk: a mi jövőnket az ifjúság és a szakmai tudás fogja meghatározni, ezért dolgozunk az egyesület jövőjéért – összegezte a tábor eredményét György Botond, az Alfalvi Fiatalokért Egyesület elnöke.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek