Élő szellemi örökség

Május 15. a jelölési határidő

Táborban próbálhatták ki a hagyományos mesterségeket. Rendszeres lehetőség
29

Élő szellemi örökség cím elnyerésére jelölhetik különböző kézműves-tevékenységek művelőit a helyi közösségek képviselői a szakemberek javaslata alapján.

Május 15-ig fogad javaslatokat a művelődési tárca a helyi közösségektől az Élő szellemi örökség cím hagyományos kézműves mesterségeket űző személyek számára. Az alábbi mesterségek művelői közül lehet javasolni: fafeldolgozás; kőfaragás; agyagmegmunkálás; fémfeldolgozás; textíliák készítéséhez szükséges szálak és rostok feldolgozása; bőr- és szőrmeművesség; csont és faggyú feldolgozása, szarv feldolgozása; vízbefogó berendezések, malmok, olajütők, gyümölcsaszalók, pálinkafőző berendezések, ványolók készítői; élelmezés; foglalkozások; az emberrel és a természettel kapcsolatos ismeretek; viseletkészítők; a nem anyagi kulturális örökség más vetületei.
A jelöléshez szükséges a közösség ajánlása, a nem anyagi kulturális örökség területén működő szakértő szakmai ajánlása; a jelölt életrajza; a jelölt munkásságát igazoló dokumentumok: fényképfelvételek, hang- és videófelvételek, az életrajzba foglaltak valódiságát igazoló saját felelősségre adott nyilatkozat, a jelölt írásos beleegyezése, miszerint elfogadja a jelöltséget.
A jelöléseket május 15-ig postán (a postai bélyezgő dátuma) vagy személyesen kell eljuttatni a Művelődési Minisztérium iktatójába, a következő postacímre: Ministerul Culturii, B.-dul Unirii, nr. 22, 030833, sector 3, București. A borítékra írják rá: „În atenţia Secretariatului Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial”.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.