2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Elmondom hát mindenkinek

Thamó Kata első könyves szerzőnek Téboly című kisregényét mutatták be tegnap a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A székelyudvarhelyi szerző a betegségét követően terápiaként kezdett a könyv megírásába, amelyben a tíz évig tartó gyógyulásának élményeit foglalta össze.

Thamó Kata dr. Veress Albert és Cseke Gábor társaságában Fotó: Balázs Árpád
Thamó Kata dr. Veress Albert és Cseke Gábor társaságában Fotó: Balázs Árpád

Az idén megjelent kötetet a Kájoni János Megyei Könyvtár olvasókörének hétfő esti találkozóján mutatta be Cseke Gábor író és dr. Veress Albert pszichiáter a szerző jelenlétében.
– 2001-ben kezdődött a betegségem, úgy gondoltam, gondolataimat meg kell osztanom elsősorban a sorstársaimmal, hogy reményt adjak nekik, mert azt gondolom, van kiút minden betegségből. A terápiaként kezdett írás mellett három fontos dolog segített a gyógyulásomban: az orvosi segítség, a szeretet és a hit – osztotta meg a közönséggel a könyv létrejöttének körülményeit Thamó Kata.
A szerző első papírra vetett gondolatait kezelőorvosának, dr. Veress Albertnek mutatta meg, később az ő biztatására folytatta és írta meg a Téboly című könyvet. A kész kézirattal az Irodalmi Jelen Kiadótól Böszörményi Zoltánt kereste meg a szerző, aki a kisregény elolvasása után ingyen vállalta a könyv gondozását.
– Kató sorai oldják a sárgaház iszonyát – írja a könyv előszavában Veress Albert pszichiáter.

Pál Bíborka

 

Kapcsolódó cikkek:

14,338RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb