Élmezőnyben az FK csapatai

Vakációra vonultak az ifjúsági és női focisok

50

Véget ért az őszi idény az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságokban, az FK Csíkszereda csapatai közül kettő is a korosztályos Elite Liga élmezőnyében van. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina mindkét csapata, valamint az FK Csíkszereda női gárdája is a dobogós helyről várja a folytatást.

Jól szerepeltek az őszi idényben az FK Csíkszereda csapatai az utánpótlás-bajnokságokban

Jól szerepeltek az FK Csíkszereda focisai a hazai ifjúsági bajnokságokban: a megyeszékhelyi Elite ligás csapatai közül kettő az élmezőnyben zárta az őszi idényt. A lánycsapatok sem panaszkodhatnak, mindhárom Hargita megyei gárda dobogós helyről várja a tavaszi folytatást.
Az U17-es Elite Liga Nyugati csoportjában az utolsó őszi fordulóban (9.) az FK Csíkszereda 6–1-re győzte le hazai környezetben a Kolozsvári FC Ardeault. A csíkiak az őszi idényt 16 ponttal a negyedik helyen zárták. A korosztályos országos bajnokságban szereplő FK Csíkszereda II. 19 ponttal a 10. csoportban a második helyen áll, míg a Székelyudvarhelyi FC játékosai hét ponttal a hatodikok. Az utolsó fordulóban az FK II. Besztercén nyert a Gloria ellen 5–2-re, az udvarhelyiek szabadnaposak voltak.
Az U19-es Elite Ligában két csíki csapat szerepel. A Keleti csoportban az FK II. négy ponttal az utolsóelőtti helyen áll, a gárdát a hétvégén a Bukaresti Steaua győzte le 4–0-ra. Nyugaton jobb a helyzet, ugyanis az FK Csíkszereda 13 ponttal a negyedik. Dobogón zárta az őszi idényt a Székelyudvarhelyi FC is az országos bajnokságban, a küküllőmentiek 14 ponttal a harmadik helyen állnak.
A női 1. ligában a Székely­udvar­helyi Vasas Femina 3–1-es sikerrel zárta az őszi idény a Galaci Universitatea ellen és a harmadik helyről várja a folytatást, míg a Vasas Femina II. a 2. ligában 1–1-s döntetlent játszott az Atletic Onix ellen, ennek ellenére listavezető az udvarhelyi gárda az 1. csoportban. A 3. ligás FK Csíkszereda Ludason játszott 3–3-as döntetlent a hétvégén, így 10 ponttal a második helyről várják a csíki lányok a tavaszi idényt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek