Elmaradt tornák

56

Noha mindkét Hargita megyei csapat hazai környezetben kellett volna pályára lépjen az elmúlt hétvégén a román U13-as kosárlabda-bajnokságban, sem a gyergyói lányok, sem pedig a csíki fiúk nem léptek pályára. A szakszövetség az időjárási viszonyok miatt elnapolta a tornákat, ám egyelőre nem tudni, mikor pótolják az elhalasztott mérkőzéseket.

Csíkszereda és Gyergyó­szentmiklós lett volna a házigazdája a hazai U13-as kosárlabda-bajnokság egy-egy tornájának a hétvégén, ám a szakszövetség a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt törölte a hétvégére kiírt tornákat. Az U13-as lánybajnokságban az elődöntő II-A csoport második tornájának meccseit a gyergyószentmiklósi Basilidesz Tibor Sportcsarnokban kellett volna lejátsszák, az ISK Gyergyószentmiklós fővárosi, kolozsvári és craiovai csoportellenfeleikkel kellett volna harcoljanak a pontokért.
Az U13-as fiúknál a selejtező VI-B csoportban a harmadik tornát Csíkszeredában, a Márton Áron Gimnázium mögötti sportcsarnokban kellett volna megtartsák, a VSK ellenfele a Kolozsvári U-BT II. és a Dévai Cetate lett volna.
A szakszövetség egyelőre nem közölte, mikor pótolják az elmaradt mérkőzéseket.

A fővárosba utaznak
Péntektől vasárnapig Bukarestben tartják az U18-as fiúbajnokság elődöntő C-B csoportjának második tornáját. A csoport éllovasa a VSK Csíkszereda, a csapat az első tornát 9 ponttal (4 győzelem/1 vereség) zárta a szintén 9 pontos (4/1) Bukaresti Dan Dacian SE előtt. A csíkiak pénteken 8.30-tól a Marosvásárhelyi LPS, 17.30-tól a Valbon Arad ellen lépnek pályára, szombaton 12.30-tól a Dan Dacian SE, 19 órától pedig a Galaci Phoenix, míg vasárnap 12.30-tól a Bukaresti Laguna ellen mérkőznek.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 7-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek