Elmaradt a keresztúri csoda

43

Kétgólos hazai sikert követően kétgólos vereséget szenvedett a Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendégeként a Székely­ke­resztúri Egyesülés labdarúgócsapata a harmadik ligába való feljutásért rendezett osztályozón. Idegenben lőtt góllal viszont a Brassó megyei csapat vívta ki a feljutás jogát.

Elmaradt a keresztúri öröm Fotó: Sinka-Király Levente
Elmaradt a keresztúri öröm Fotó: Sinka-Király Levente

Mondhatni kényelmes helyzetből várhatta a Barcarozsnyói Olim­pic Cetate elleni visszavágót a Székely­ke­resztúri Egyesülés a labdarúgó harmadik ligába való feljutásért rendezett selejtezőn. Mint ismert, hazai környezetben az Egyesülés 3–1-es győzelmet könyvelhetett el, miután Báró, Vékás és Lázár góljaira csupán egy válasz érkezett Mariean Nicolae találatával. Ennek fényében joggal reménykedhetett a hétvégi visszavágó előtt a keresztúri csapat, hogy elérheti a feljutás lehetőségét. Ezzel viszont nem tudtak élni.
A szintén feljutásra pályázó barcarozsnyói csapat jól kezdte a találkozót, és bár sokáig nem tudott érvényt szerezni akaratának, a félidő hajrájában csak megtörte a csendet. A keresztúri kapuba néhány perc leforgása alatt két alkalommal is betaláltak. Mindkét találat szerzője a keresztúri meccsen is betaláló Mariean Nicolae volt. Negyvenöt perc után pedig sikerült ledolgoznia hátrányát Brassó megye bajnoka, amely ezen eredménnyel egyúttal biztosította feljutását a harmadik ligába az idegenben szerzett gólnak köszönhetően.
A második 45 percre újítania kellett volna a keresztúri csapatnak, de ez nem jött össze. A hazai csapat őrizte kétgólos előnyét, és ezzel eldöntötte, hogy a soron következő idényben ők szerepelhetnek a harmadik ligában. Így az FK Csíkszereda, illetve a Székelyudvarhelyi FC mellé nem került még egy megyei alakulat a harmadik ligába.
A székelyföldi megyék csapatai egyébként rosszul szerepeltek az osztályozókon. Kovászna megye bajnoka, a Gelencei Nemere ugyan 1–0-ra győzött hazai pályán a Buzău megyei Petrolul Berca ellen, ám az idegenbeli 4–2-es vereséget nem tudták ledolgozni. Maros megyei bajnoka, a Marosludasi Maros az idegenbeli 1–0-s vereséget követően hazai pályán is kapitulálni kényszerült a Fehér megyei Alvinci Marossal szemben. Ráadásul súlyosnak mondható 3–0-s pofonba szaladtak bele.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.