Elmaradt a bravúr

A félidőig tartotta a lépést a csíki csapat

38

Noha a mérkőzés feléig jól tartotta magát az éllovassal szemben, kikapott szombaton a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának hatodik fordulójában a VSK Csíkszereda. A marosvásárhelyi találkozón az is eldőlt, a hazaiak nyerik a Kék csoport küzdelmeit, a csíkiak viszont továbbra is az első négy hely egyikéért állnak harcban. A csíki csapatból Pierce az első félidőben megsérült.

Nem sikerült a bravúr a VSK Csíkszereda csapatának a hazai férfi kosárlabda-bajnokság Kék csoportjának hatodik fordulójában, noha a félidőig remekül játszottak Lászlófy Botond legényei. A VSK Marosvásárhely csoportelsőként várta a szombati meccset, a Maros-partiak a csíkiak fölött aratott sikerükkel négy fordulóval a középszakasz vége előtt megnyerték a Kék csoportot. A VSK Csíkszereda azonban továbbra is harcol a kitűzött célért, azaz a csoport első négy helyének egyikén kellene végezzenek ahhoz, hogy továbbjussanak.
A szombati, marosvásárhelyi meccsen másfél percet kellett várni az első kosárig, ezt Pierce szerezte, ám a hazaiak hamar fordítani tudtak és hétpontos előnyre tettek szert. Az ötödik perctől viszont a csíkiak pillanatai következtek: Lászlófy Botond tanítványai előbb felzárkóztak, majd megfordították az állást, mi több, az első negyed végén már hat ponttal vezettek. A második játékrész elején ugyan csökkent a csíkiak előnye, de újból magukra találtak a vendégek és három és fél perc után már kilenccel vezettek, a játékrész közepén viszont állandósult az öt-hét pontos csíki előny. Ekkor azonban ritmust váltottak az Maros-partiak és elkezdték a felzárkózást, három perc alatt kiegyenlítettek, majd a nagyszünet előtt átvették a vezetést, mi több, három ponttal elhúztak.
A pihenő a hazaiaknak tett jót, a harmadik negyedben a csíkiak rosszul reagálták le a Maros-partiak kemény védekezését, ráadásul elvesztették Pierce-et is, aki bokasérülést szenvedett a meccs első felében. A csíkiak amerikai légiósa ugyan pályára lépett a nagyszünet után is, de fájdalmai voltak, így Lászlófy Botond lehívta a játékost. A körülmények ellenére is a VSK Marosvásárhely soákig csak három-hat ponton tudta tartani előnyét, azonban a játékrész felétől fokozatosan elhúztak, így az utolsó játékrész előtt már tizenöt pont volt a csíkiak hátránya.
Az utolsó játékrész elején húszra nött a hazaiak előnye, ezt pedig sikerült is nekik megtartani, így az összecsapást a VSK Marosvásárhely főleg a nagyszünet után mutatott teljesítményének köszönhetően behúzta.
– A nagyszünetig nagyon jól játszott a csapat, ám a hazaiak kemény védekezésére rosszul reagáltunk, a lepattanókból sem tudtunk sokat összeszedni, az ellenfél bekeményített a pihenő után, mi pedig nem bírtuk a terhet – mondta a találkozót követően Lászlófy Botond. A csíkiak edzője hozzátette, a csapat számára a hétvégi meccs lesz nagyon fontos. – Kötelező a győzelem Târgu Jiu ellen ahhoz, hogy elérhetővé váljon a továbbjutást jelentő negyedik hely – tette hozzá a csíkiak edzője.

Eredmények
Férfi kosárlabda-ob., Kék csoport, 6. forduló: VSK Marosvásárhely – VSK Csíkszereda 84:64 (16:22, 26:17, 21:9, 21:16). A csíki pontszerzők: Simeunovic 23 (5×3), Magusar 11 (1×3), Pierce 11 (1×3), Movileanu 10 (1×3), Olariu 9. VSK Máramarossziget – Bukaresti Rapid 77:67. A Târgu Jiu – Focșani találkozót ma 17 órától játsszák
A Kék csoport állása: 1. Maros­vásárhely 46 pont (22/2), 2. Már­a­ma­rossziget 41 p. (17/7), 3. Focșani 36 p. (13/10), 4. Târgu Jiu 35 p. (12/11), 5. VSK Csíkszereda 34 p. (10/14), 6. Rapid 34 p. (10/14).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek