csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Elmarad a vizsgálókörút

Lemondta önkéntes orvos­cso­portja októberre tervezett székelyföldi szűrővizsgálati körútját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ). A sajtónak küldött közleményben a szervezet alapító elnöke, dr. Edvi Péter sajnálatát fejezte ki és megköszönte az út előkészítésében részt vevő, segítőkész emberek támogatását. „Sajnos elkeveredtünk a romániai egészségügyi jogszabályok erdejében, és a szükséges engedélyeink nem készültek el időben, mi voltunk az ügyetlenek. A szükséges engedélyek miatt elutaztunk Bukarestbe, hogy legalább megtanuljuk az ottani rendszert. Azzal a fix ígérettel távoztunk Bukarestből, hogy ha az összes előírást betartjuk, akkor orvosaink meg fogják kapni a romániai ideiglenes működési engedélyt” – részletezte. Kifejtette, további akadály, hogy a fogorvosi busz és a nőgyógyászati kamion engedélyeztetését is el kell végezniük, ezért a két járművet Csíkszeredába kell küldeni egy előzetes útra, de ezt is meg fogják szervezni. Ami nagyobb akadálynak tűnik, a szervezet közleménye szerint az, hogy a Román Fogorvosi Kamara sokkal szigorúbb feltételeket támaszt, mint a Román Orvosi Kamara, és minden fogorvostól megköveteli a román nyelv tudását, tolmácsok alkalmazásával sem elégszenek meg.
„Még egyszer sajnálatomat fejezem ki, hogy sokan hiába vártak ránk, de ígérem, hogy 2020 májusában biztosan ott leszünk” – zárja közleményét az NGYSZ elnöke.
Mint ismeretes, az NGYSZ kénytelen volt lemondani már az idei, májusi útját is, amint a szervezet elnöke akkor nyilatkozta, a túlbonyolított engedélyeztetési procedúrák miatt.

R. Kiss Edit

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb