Elmarad a Székely Vágta

Jövőre ülik meg a jubileumi vágtát

38

Egy közös döntés értelmében az idei esztendőben nem rendezik meg a már hagyományos Székely Vágtát a maksai Óriáspincetetőn. Ennek ellenére a székely versenyzők ott lehetnek az idei, budapesti Nemzeti Vágtán.

Idén nem tartják meg                                                                           Fotó: szekelyvagta.ro

A Nemzeti Vágta szervezőcsapatával egyeztetve, valamint a járványügyi helyzetet figyelembe véve, a Székely Vágta szervezői úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg a Székely Vágtát. A tizedik, jubileumi Székely Vágta 2021-ben lesz a megszokott helyszínen, azaz a maksai Óriáspincetetőn.
A Székely Vágta szervezői több szempontot szem előtt tartva hozták meg döntésüket, miszerint a 2020-as Székely Vágtát elhalasztják. A lovas rendezvény kapcsán felmerült egy szeptemberi időpont, de a közelgő, várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani az eseményt.
Ennek ellenére, a 2020. október 10–11. között esedékes budapesti Nemzeti Vágta nem marad székely indulók nélkül. A Nemzeti Vágta szervezőbizottságával egyeztetve, a 2020-as megmérettetésen a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli Székelyföldet. A Nemzeti Vágtán induló települések tehát Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés) és Előpatak (III. helyezés), illetve Sepsiszentgyörgy mint szervező település.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.