Elmarad a havi vásár Csíkszeredában

Keresik a termékek értékesítési lehetőségét

196

Előre nem látható ideig elmaradnak a havi vásárok            Fotó: Cilip Árpád

Mivel Csíkszereda piaccsarnokából átköltöztették a termelőket és a kofákat a megyeháza oszlopcsarnokába, elfoglalva az eddigi havi vásárok helyét, így a vásár szervezői kénytelenek voltak más helyszínt keresni a rendezvénynek. Az eredeti elképzelés szerint a hagyományos székely termékeket népszerűsítő vásár hétfőtől péntekig a promenádon kapott volna helyet, minden nap négy termelő – akik naponta váltották volna egymást − árusíthatta volna a termékeit: egy hentes, egy lekvár- és szörpkészítő, egy pék, illetve egy sajtkészítő.

Mivel ehhez nem sikerült minden engedélyt beszerezni, illetve a termelők és a vásárlók biztonságát és egészségét tartották szem előtt, a szervezők lemondtak erről a tervről.

− Jelen pillanatban keressük a megoldást arra, hogy a helyi egészséges élelmiszer hogyan kerülhet a fogyasztók asztalára. Ez azért is fontos, hogy a termelőknek a felgyűlt termékei vevőre találjanak, a vásárlók pedig továbbra is inkább a helyi, egészséges élelmiszereket részesítsék előnyben – tudtuk meg Cilip Árpádtól, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatójától.

Egyelőre a havi vásárok előre nem látható ideig elmaradnak, köztük a húsvéti nagyvásár is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek