Elmarad a havi vásár Csíkszeredában: Keresik az értékesítési lehetőséget

53

A folyamatos szigorítások miatt Csíkszeredában elmarad a székely termékeket népszerűsítő havi vásár is.

Előre nem látható ideig elmaradnak a havi vásárok Csíkszeredában                                   Fotó: Cilip Árpád

Mivel Csíkszereda piaccsarnokából átköltöztették a termelőket és a kofákat a megyeháza oszlopcsarnokába, elfoglalva az eddigi havi vásárok helyét, így a vásár szervezői kénytelenek voltak más helyszínt keresni a rendezvénynek. Az eredeti elképzelés szerint a hagyományos székely termékeket népszerűsítő vásár hétfőtől péntekig a promenádon kapott volna helyet, mindennap négy termelő – akik naponta váltották volna egymást − árusíthatta volna a termékeit: egy hentes, egy lekvár- és szörpkészítő, egy pék, illetve egy sajtkészítő.
Mivel ehhez nem sikerült minden engedélyt beszerezni, illetve a termelők és a vásárlók biztonságát és egészségét tartották szem előtt, a szervezők lemondtak erről a tervről.
− Jelen pillanatban keressük a megoldást arra, hogy a helyi egészséges élelmiszer hogyan kerülhet a fogyasztók asztalára. Ez azért is fontos, hogy a termelők felgyűlt termékei vevőre találjanak, a vásárlók pedig továbbra is inkább a helyi, egészséges élelmiszereket részesítsék előnyben – tudtuk meg Cilip Árpádtól, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatójától.
Egyelőre a havi vásárok előre nem látható ideig elmaradnak, köztük a húsvéti nagyvásár is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek