Éllovasok a gyergyói kosarasok

103

Négy győzelemmel zárta az országos utánpótlás kosárlabda-bajnokság első körének utolsó tornáját csoportjában az ISK Gyergyószentmiklós lány-kosárlabdacsapata. A gyergyóiak a sepsiszentgyörgyi sikereknek köszönhetően elsők lettek a második csoportban. A fiúknál már a második kör első tornáját rendezték, a VSK Csíkszereda hazai környezetben egy sikert könyvelhetett el. Az U14-es és U16-osoknál elkészült a második kör csoportbeosztása, ismertek a csíki és gyergyói csapatok ellenfelei.

A VSK Csíkszereda U13-as fiúcsapata már a második körben érdekelt. Egy győzelem és egy vereség a hétvégi mérlegük

Két Hargita megyei csapat is pályára lépett az elmúlt hétvégén a hazai kosárlabda-bajnokság U13-as korosztályában. A fiúknál a második kör kezdődött el, a VSK Csíkszereda hazai környezetben játszott, míg a lányoknál az első kör utolsó tornáján volt érdekelt az ISK Gyergyószentmiklós.
Az ISK Gyergyószentmiklós U13-as lánycsapata Sepsiszentgyörgyön szerepelt, a gárda célja volt, hogy a 2. csoport első két helyének egyikén zárjon, és ez sikerült is a lányoknak. Az ISK a torna első két meccsén nagyot harcolt, végül a gyulafehérváriakat négy, a házigazda ISK Sepsiszentgyörgyöt hárompontos különbséggel sikerült legyőzniük. A harmadik meccsen a gyergyói lányok kétszer annyi kosarat dobtak, mint a Sepsi SIC sportolói, ekkor már lehetett tudni, meglesz a torna előtti célkitűzés. Az i-re a pontot a Marosvásárhelyi Gladius elleni mérkőzésen tették fel a gyergyószentmiklósi lányok: a csoportelsőségért harcolva tizenöt pontos különbséggel győzték le a Maros-parti csapatot. Az ISK Sepsiszentgyörgy és a Gladius húsz ponttal zárta az alapszakaszt, ám a kovásznaiak végeztek a második helyen, mivel a két csapat közötti három meccsből kettőt nyertek meg, az utolsót egy ponttal. A középszakaszban – a legjobb nyolc között – az ISK Gyergyószentmiklós az Olimpia Bukarest (4. csoport 1. hely), a Kolozsvári Galactica (1. csoport 2. hely) és az ISK Craiova (3. csoport 2. hely) csapataival küzd majd meg.
Az U13-as fiúk bajnoksága a hétvégén a második kör első tornájával folytatódott, Csíkszeredában a Márton Áron Gimnázium mögötti sportcsarnokban játszották a VI. B csoport mérkőzéseit. A VSK Csíkszereda szombaton reggel nagyon elverte a Dévai Cetatet, délután viszont szoros meccsen maradtak alul a Kolozsvári U-BT II.-vel szemben.

Eredmények
U13, lányok: alapszakasz, 3. torna: ISK Gyergyószentmiklós – LPS Gytulafehérvár 56:52; ISK Sepsiszentgyörgy – ISK Gyer­gyószentmiklós 57:60; ISK Gyer­gyószentmiklós – Sepsiszent­györgyi Sepsi SIC 56:28; Ma­ros­vásárhelyi Gladius – ISK Gyer­gyószentmiklós 41:56. A 2. csoport végeredménye: 1. ISK Gyer­gyószentmiklós 22 pont (10/2), 2. ISK Sepsiszentgyörgy 20 p. (8/4), 3. Gladius 20 p. (8/4), 4. Gyulafehérvár 16 p. (4/8), 5. Sepsi SIC 11 p. (0/12).
U13, fiúk: második kör, 1. torna: VSK Csíkszereda – Dévai Cetate 102:24; Kolozsvári U-BT II. – VSK Csíkszereda 73:61. A VI. B csoport állása: 1. U-BT II. 4 p. (2/0), 2. VSK Csíkszereda 3 p (1/1), 3. Cetate 2 p. (0/2).

Elkészült a beosztás
A Román Kosárlabda Szövetség elkészítette az U16-os lánybajnokság második körének csoportbeosztásait. Az első körben a 3. csoport második helyén végzett a VSK Csíkszereda, így a lányok a második körben az A csoportban, azaz az ország legjobb 16 csapata között szerepelhetnek.
Endes Tünde és Nagy Kinga Katalin tanítványai a 3.A. csoportban szerepelhetnek majd az ISK Alexandria, a Champions Bukarest és a For You Kolozsvár ellen. A második körben két tornát rendeznek, így a csíkiak kétszer lépnek pályára ellenfeleikkel. Az első tornát 2018. január 20-án és 21-én, a másodikat február 3-án és 4-én tartják.
Az U14-es lánybajnokság második körében a VSK Csíkszereda a legjobb nyolc csapat között szerepelhet. A lányok a 2. csoport 2. helyéről jutottak tovább és az I.A. csoportba kaptak besorolást a Temesvári Bega (1. csoport 1. hely), a CSU Brassó (3. csoport 1. hely) és a Bukaresti ISK-4 Lumina (4. csoport 2. hely) mellett.
Az ISK Gyergyószentmiklós a 2. csoport 3. helyén zárta az első kört, így a csapat a B csoportba kapott besorolást. A gárda a IV. B. csoportban az ISK Nagyszeben (3. csoport 4. hely), a Nagyváradi Kőrös II. (1. csoport 5. hely) és az ISK Târgoviște (4. csoport 6. hely) ellen játszik majd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.