Ellentétes kezdés

Jól teljesített a Sportklub, eredménytelenül a GYHK

43

Elkezdődtek a küzdelmek a jégkorong Erste Ligában, amely első hétvégéjén a Csíkszeredai Sportklub hazai közönség előtt, míg a Gyergyói HK idegenben lépett pályára. Ellentétes eredményeket értek el.

Jó hangoló volt a Vasas a Brassó elleni rangadóra Fotók: László F. Csaba

Igazi fajsúlyos meccsekkel rajtolt a jégkorong Erste Liga 2019/2020-as idénye, és már az első játéknapokon kemény csaták alakultak ki. Nagy meglepetéssel is szolgált az első nap.

Elrontott kezdés
A Gyergyói HK első meccsét rögtön a címvédő Ferencváros-Telekom otthonában kezdte meg, ahol nagyon elrontották az első perceket. A második percben Pa­vuk, míg a 12-ikben Nagy Gergő volt eredményes, és ezt a felvonást teljes mértékben uralták a hazaiak. A második harmadtól életre keltek a piros-fehérek, szépítettek, de az egyenlítés már nem sikerült, annak ellenére sem, hogy a záró felvonásban is inkább a GYHK akarata érvényesült. A Fradi pedig van annyira jó csapat, hogy egy apró kihagyást góllal büntessen, és így is tett, lezárva a mérkőzést.
Javítási lehetőség Leif Ström­berg legénysége előtt tegnap este adódott volna, amikor a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában léptek jégre. Ám Újvárosban még rosszabban kezdtek, mint Pesterzsébeten. Szűk 10 perc alatt nem kevesebb mint négy gólt kaptak a házigazdáktól. Innentől bravúr lett volna felállni a nyáron alaposan megerősödött Dunaújváros ellen. A csoda nem is jött össze, csak a szépítő találatok. A GYHK túráját ma este Debrecenben zárja.

Hangolás a Vasassal, zárás a Brassóval
Az átalakított Csíkszeredai Sportklub egy nap késéssel, szombat este kezdte meg a sorozat küzdelmeit az előző nap Brassóban 4–1-es vereséget szenvedő Schiller-Vasas SC-vel. A találkozó folyamán a pár perces kihagyást leszámítva a Sportklub uralta a játékot, és amikor hátrányba kerültek is, azonnal tudtak válaszolni. A kék-fehérek 6–3-as sikert könyveltek el.
A Vasas elleni felvezető csak hangolódás volt a tegnap esti Brassói Corona elleni rangadóra, amelyet remekül kezdtek a hazai­ak: Taratuhin vasat talált, Shalla gólt, míg Pelley újfent a vasat találta el. Uralta a játékot ekkor a Sportklub, hogy egy kis kihagyás után a vendégek emberhátrányban egyenlítsenek. A második felvonás két vendéghelyzettel kezdődött, majd újból a Sportklubon volt a sor. Beszorították ellenfelüket, és jöttek a gólok is, szám szerint kettő. Előbb kettős előnyben, majd egyenlő létszám mellett. Ekkor mintha elkényelmesedett volna a hazai csapat, és ezt megbosszulták a vendégek. Előbb fórban szépítettek, majd egy rossz cserét követően Bíró Gergő szólójával már egyenlő is volt.
Az utolsó felvonás kemény küzdelmet hozott, ám a Sportklub legnagyobb lehetőségét, hogy négy percig játszhatott előnyben, nem tudta kihasználni. Jöhetett a hosszabbítás – ahol mindkét fél játszhatott két percig előnyben, eredménytelenül – és a szétlövések. Ebben a műfajban pedig a hazaiak egyértelműen a vendégek fölé kerekedtek három rávezetést is értékesítve.
A két csapat holnap este 18.30 órától a román bajnokság keretében méri össze erejét.

Erste Liga, eredmények

Péntek: Brassói Corona – Schiller-Vasas SC 4–1 (3–1, 0–0, 1–0) /Rabbit (17.), Péter B. (18.), Molnár Z. (18.), Plante (49.), illetve Schmál (14.)/; Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 3–1 (2–0, 0–1, 1–0) /Pavuk (2.), Nagy G. (12., 53.), illetve Lescovs (28.)/; Újpest – Hokiklub Budapest 1–2 (0–0, 1–1, 0–1) /Pance (22.), illetve Szappanos (36.), Szűcs (59.)/; Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 1–7 (0–2, 1–1, 0–4) /Madácsi (28.), illetve Vuorijarvi (3., 36.), Silló (12., 56.), Mazurek (41.), Baker (45.), Somogyi (48.)/.
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Schiller-Vasas HC 6–3 (1–0, 3–2, 2–1) /Becze (17.), Pelley (30.), Farkas (32.), Shalla (38., 54.), Györfy (44.), illetve Szlama (21.), Csiki (23.), Tornyai (50.)/.
Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 4–2 (4–1, 0–0, 0–1) /Silló (1.), Mazurek (6.), Somogyi (7.), Subotic (10.), illetve Lescovs (15.), Csergő (56.)/; Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–3 (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0) /Shalla (3.), Taratuhin (28.), Pelley (33.), Belov (65. – GWS), illetve Boriszenko (10.), Armstrong (35.), Bíró G. (38.)/. A DEAC – Fehérvári Titánok mérkőzés lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Újpest – Ferencváros-Telekom (19), Debreceni DEAC – Gyergyói HK (19.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek