Ellentétes célokkal a vébén

A magyarok feljutnának, a román csapat bent maradna

284

Vasárnap Budapesten, illetve Kaunasban elrajtol a Divízió I-es világbajnokság A, illetve B csoportja. A magyarok házigazdaként a világelitbe való feljutást célozzák meg, amiért kőkemény harcot kell vívjanak, míg a B csoportban a romániai válogatott a bentmaradásért játszik. Legnagyobb ellenfelük a horvátok lesznek.

Jégkorong-világbajnokság házigazdája lesz Budapest

Homlokegyenest ellentétes célokkal indulnak neki a hétvégén kezdődő felnőtt jégkorong-világbaj­nokságnak a magyar, illetve a romániai válogatottak. A Jarmo Tolvanen dirigálta magyar csapat ugyanis a világelitbe való feljutást célozta meg. Ezért nagyon keményen meg kell majd harcoljanak az ugyancsak erre pályázó kazahokkal, szlovénokkal, olaszokkal vagy épp a lengyelekkel. A szövetségi kapitány pedig már meg is nevezte a keretét, csupán a három kapus – Vay, Rajna, Duschek – közül kell megmondja, hogy ki lesz a tartalék.
A romániai csapatról semmi hír nem érkezett, hogy a bővített keretből, amely első ízben honosított légiósokat is tartalmaz, kik mennek a vébére és kik maradnak itthon. Csupán annyit lehet tudni, hogy a szakszövetség sebtében a héten a Brassói Corona edzőjét, Julius Pénzest nevezte ki szövetségi kapitánynak. A válogatott, amely bő keretében még Sportul Studențesc-játékosok is vannak (!), legnagyobb vetélytársa a bentmaradásért Horvátország lesz, akikkel a vébé utolsó napján találkoznak. Nagy meglepetés lenne, ha e célt elérnék.
A műsor
Divízió I/A csoport, Budapest: vasárnap: Magyarország – Kazahsztán (17); hétfő: Olaszország – Magyarország (20.30); szerda: Szlovénia – Magyarország (20.30); csütörtök: Lengyelország – Szlovénia (20); szombat: Magyarország – Nagy-Britannia (20.30).
Divízió I/B csoport, Kaunas: vasárnap: Románia – Ukrajna (17); hétfő: Litvánia – Románia (20.30); szerda: Észtország – Románia (17); péntek: Japán – Románia (13.30); szombat: Horvátország – Románia (13.30).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.